VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

SAJTÓKÖZLEMÉNY Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020.12.07. SAJTÓKÖZLEMÉNY  Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

Budapest, 2020. november 30. – A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2020-ban is meg-hirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot, az Innovációs és Technológiai Miniszté-rium (ITM) stratégiai partnerségével, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innová-ciós Hivatal (NKFIH) főtámogatásával. A megmérettetés keretében immár 29. alkalom-mal fogják elismerni a legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeket. Nevezni 2021. február 10-ig lehet.

tovább

Kata: fontos változásra hívja fel a figyelmet a NAV

2020.12.04. Kata: fontos változásra hívja fel a figyelmet a NAV

2021. január 1-től egy magánszemélynek csak egy kisadózói jogviszonya lehet.

tovább

Élelmiszeripari középvállalatok beruházásainak támogatása - akár 500M Ft, 60% támogatás!

2020.12.02. Élelmiszeripari középvállalatok beruházásainak támogatása - akár 500M Ft, 60% támogatás!

Hamarosan megjelenik az „Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.12-20 kódszámú) pályázati felhívás, melyen akár 500 M Ft, 60%-os támogatást is elnyerhetnek a jogosult középvállalkozások.

tovább

Maradna a hitelmoratóriumban? – Ezekre a dokumentumokra lesz szüksége

2020.11.28. Maradna a hitelmoratóriumban? – Ezekre a dokumentumokra lesz szüksége

Mi a teendője annak az ügyfélnek, aki jogosult a 2021. június 30-ig meghosszabbított moratóriumra, és abban benne is szeretne maradni?

tovább

Itt a hatpontos pénzügyi csomag

2020.11.25. Itt a hatpontos pénzügyi csomag

A Magyar Bankszövetség és a tárca javaslataira építve hat intézkedést fogadott el az operatív törzs kedden, ezek mindegyike egyszerűbbé, olcsóbbá, és gyorsabbá teszi a pénzügyek intézését – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi operatív törzs ülését követően.

tovább

Mit lehet tenni, ha büntet az adóhatóság?

2020.11.20. Mit lehet tenni, ha büntet az adóhatóság?

Az adóhatósággal szemben nem érdemes jogvitát kezdeményezni – tartja a közvélekedés. Pedig a tét a legtöbb esetben nem kicsi. Ha ugyanis az adóhatóság adóhiányt állapít meg, úgy az adózónak nemcsak az adóhiányt, hanem akár az adóhiány felének megfelelő adóbírságot, valamint késedelmi pótlékot is fizetnie kell. Jogosan merülhet fel a kérdés: lehet-e csökkenteni az adóhatóság által követelt összeget?

tovább

A legkedvezőbb adófajta kiválasztásában segít a PM kiva-kalkulátora

2020.11.16. A legkedvezőbb adófajta kiválasztásában segít a PM kiva-kalkulátora

Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 11 százalékra csökken, választási értékhatára a triplájára nő, a Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátorral segíti az adózási forma választását.

tovább

Hamarosan újra elérhető a nagy sikerű VNT pályázat!

2020.11.15. Hamarosan újra elérhető a nagy sikerű VNT pályázat!

Szerdán megjelent a Magyar Közlönyben, hogy 70 milliárd forintos keretösszeget kap a Versenyképességet Növelő Támogatási Program. A pályázat napokon belül megnyílik, legutóbb szeptemberben 15 perc alatt fogyott el a kerete.

tovább

Megjelent a hátrányos helyzetű településeken működő vállalkozásokat támogató pályázat

2020.11.15. Megjelent a hátrányos helyzetű településeken működő vállalkozásokat támogató pályázat

Elérhető a „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című, 5 milliárd forint keretösszegű felhívás. A Ginop-ban meghirdetett 1.2.9-20 kódszámú pályázatra a szabad vállalkozási zónák területén működő vállalkozások jelentkezhetnek várhatóan 2021. januártól.

tovább

Szerződés megszüntetése: hogyan lehetséges?

2020.11.14. Szerződés megszüntetése: hogyan lehetséges?

Szerződés megszüntetés esetén a legtöbben arra gondolnak, hogy valamilyen szerződésszegés miatt kerül sor erre a lépésre. Azonban egy szerződés megszüntetésére nem csak abból az okból kerülhet sor, hogy valamely szerződő fél a szerződést nem teljesíti, vagy nem a szerződésnek megfelelően teljesít. Az egyes szerződések jelentősen különbözhetnek abból a szempontból is, hogy milyen módon lehet megszüntetni azokat.

tovább