VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Behajthatatlan követelések: így változtak az áfaszabályok

2021.02.01. Behajthatatlan követelések: így változtak az áfaszabályok

2020. január 1-je óta a termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás után fizetendő áfa alapja – meghatározott feltételek teljesülése esetén – csökkenthető, ha az adóalany vevő a termék vagy szolgáltatás ellenértékét nem egyenlítette ki. Az adóalap utólag önellenőrzéssel, a behajthatatlan követelésként elszámolt ellenérték vagy részellenérték adót nem tartalmazó összegével korrigálható.

tovább

A számviteli törvényt érintő 2021-es jelentős változások

2021.01.27. A számviteli törvényt érintő 2021-es jelentős változások

A 2021. évi számvitelitörvény-változások esetében érdemes pár újonnan beépült módosításra odafigyelnie a vállalkozásoknak, hiszen egy részük nemcsak számviteli, de adózási szempontból is kedvezőek lehetnek, ráadásul már a 2020-as évre visszamenőlegesen is alkalmazhatóak.

tovább

Négy százalékkal emelkedhet a minimálbér

2021.01.22. Négy százalékkal emelkedhet a minimálbér

Elkészül hamarosan a megállapodás szövegtervezete, amelyről jövőhét hétfőn döntés születhet – mondta a Világgazdaságnak Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, miután a vállalkozások és a szakszervezetek egyeztettek a minimálbér és garantált bérminimum emelésének mértékéről.

tovább

A Google pályázatot indít a kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért

2021.01.21. A Google pályázatot indít a kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért

A Google meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza.

tovább

Februártól újraindul az építőipari támogatási program!

2021.01.18. Februártól újraindul az építőipari támogatási program!

Folytatódik az ÉPÍTŐ-5 nevű támogatási program, amelynek keretében építőipari mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak technológiai korszerűsítésére és hatékonyságuk növelésére.

tovább

Melyek a másodállás szabályai? Mit lehet és mit nem?

2021.01.11. Melyek a másodállás szabályai? Mit lehet és mit nem?

Szabadon vállalható másodállás? Megtilthatja a munkáltató, hogy a dolgozó máshol is munkát vállaljon? Szabadon vállalkozhat a munkavállaló? Mire kell odafigyelni egy másodállás esetén?

tovább

A katás vállalkozóknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket

2021.01.08. A katás vállalkozóknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket

2021. január 1-je óta a kisadózó vállalkozásoknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket kataalanyiságukról – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

tovább

Akár 70% támogatás mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására!

2021.01.03. Akár 70% támogatás mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására!

Hamarosan megjelenik a 2021-27-es időszak új, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című ( VINOP-1.2.1-21 kódszámú) pályázati felhívása, mely keretében mikro-, kis-, és középvállalkozások igényelhetnek támogatást.

tovább

Kutatás-fejlesztési pályázat vállalkozásoknak akár 1 Mrd Ft támogatással!

2021.01.02. Kutatás-fejlesztési pályázat vállalkozásoknak akár 1 Mrd Ft támogatással!

Hamarosan megjelenik a 2021-27-es időszak új, „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című (VINOP-2.1.2-21 kódszámú) pályázati felhívása, mely keretében mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok igényelhetnek akár 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

tovább

Online Számla: március végéig tart a szankciómentes időszak

2021.01.01. Online Számla: március végéig tart a szankciómentes időszak

A NAV március végéig nem szab ki mulasztási bírságot akkor, ha az áfa-alanyok nem, vagy nem megfelelően szolgáltatnak adatot azokról a számláikról, amelyek 2021. január 4-től újonnan kerülnek be az adatszolgáltatással érintett számlák körébe.

tovább