VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Hogyan tovább, katás egyéni vállalkozók?

2021.03.16.

A 2021. január 1-jétől életbe lépett kata szigorítások kihívás elé állítják a kisadózókat és partnereiket, akik a NAV idei tervezete alapján szigorúbb ellenőrzésekre is számíthatnak. Sok vállalkozó számára ugyanakkor még kérdéses lehet, hogy milyen lehetőségei vannak, ha a szabályozási változások miatt másik adónemet kell választania.

tovább

Ezekkel a tevékenységekkel nem kell márciusra katát fizetni

2021.03.15. Ezekkel a tevékenységekkel nem kell márciusra katát fizetni

A 2021 februárjában már katázó, mentesített tevékenységet folytató kisadózó vállalkozásnak 2021 márciusára nem kell megfizetnie a főállású, illetve a nem főállású kisadózó utáni tételes adót. A kedvezményt a NAV kérelem nélkül megállapítja.

tovább

Döntött a Kúria: visszajár a behajthatatlan követelések áfája

2021.03.14. Döntött a Kúria: visszajár a behajthatatlan követelések áfája

A Kúria először döntött érdemben a behajthatatlan követelésekre jutó áfa visszatérítésével kapcsolatos ügyekben – mégpedig az adózók javára. Az ítéletek több hasonló ügyben is utat mutatnak, sőt: a 2020-ban hatályba lépett szabályok alapján kért visszatérítésekben is segíthetik az adózókat.

tovább

Munkaköri leírás: a legfontosabb tudnivalók

2021.03.12. Munkaköri leírás: a legfontosabb tudnivalók

A munkaszerződésnek nem kötelező eleme a munkaköri leírás, mégis a legtöbb esetben a munkaviszony egyik fontos dokumentuma. A munkaköri leírás mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára lényeges szereppel bír.

tovább

Megjelent a Közlönyben! Kik kapnak támogatást az újabb koronavírus-zárlat miatt

2021.03.07. Megjelent a Közlönyben! Kik kapnak támogatást az újabb koronavírus-zárlat miatt

A kibővített bértámogatás részleteit egy pénteken megjelent kormányrendelet szabályozza. A rendelet részletesen meghatározza azokat a tevékenységi köröket, amelyekre ez a támogatási forma vonatkozik.

tovább

Megjelent a Közlönyben: ezek a szigorítások részletei

2021.03.05. Megjelent a Közlönyben: ezek a szigorítások részletei

Megjelent a Magyar Közlönyben a héten bejelentett, és hétfőtől érvényes országos lezárás részletes szabályai - teljes lista az üzletekről, szolgáltatásokról, amik működhetnek.

tovább

Akár 70 millió forint támogatás falusi kisbolt nyitására vagy üzemeltetésére!

2021.03.04. Akár 70 millió forint támogatás falusi kisbolt nyitására vagy üzemeltetésére!

Elindult az előjegyzési lehetőség.
Megjelent a falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet a Magyar Közlönyben. A kormány célja a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, a falvakban élők életszínvonalának emelése és a helyi gazdaság élénkítése.

tovább

100%-os előleggel lesz igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

2021.03.02. 100%-os előleggel lesz igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

A Kormány döntésének értelmében – a Gazdaság Újraindítási Akcióterv részeként - az (MFB) bonyolítja le a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramot, melynek első szakasza a COVID-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett vállalkozások számára nyújt segítséget.

tovább

Távmunka vs. home office általánosságban

2021.03.01. Távmunka vs. home office általánosságban

A koronavírus első hulláma alatt az is megismerte a távmunka és a home office kifejezéseket, aki eddig nem találkozott velük, és talán az is, aki nem akarta. A távmunkavégzés hirtelen népszerű lett, és robbanásszerűen terjed.

tovább

Távmunka vs. home office a vészhelyzet alatt

2021.03.01. Távmunka vs. home office a vészhelyzet alatt

A koronavírus második hulláma miatt bevezetett veszélyhelyzet sürgetővé tette a távmunka szabályainak rendezését, vagy legalábbis rugalmasabbá tételét.

tovább