VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

VOSZ-főtitkár a közel 30 %-os minimálbér-emelésről: irreális, pusztító hatása lenne

2022.11.08. VOSZ-főtitkár a közel 30 %-os minimálbér-emelésről: irreális, pusztító hatása lenne

A VOSZ főtitkára szerint nem a bérharcnak, hanem a munkahelyek megőrzésének van itt az ideje, bár megjegyezte, a vállalkozóknak is az az érdekük, hogy minél több megmaradjon a reálbérből.

tovább

19 milliárd forint támogatás az őshonos állatfajták megőrzésére

2022.11.07. 19 milliárd forint támogatás az őshonos állatfajták megőrzésére

Megszülettek a döntések a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése című vidékfejlesztési felhívás idén benyújtott támogatási kérelmeinek 90 százalékáról.

tovább

Változik a jegybanktörvény, újabb adósságfék jöhet a hitelekre

2022.11.07. Változik a jegybanktörvény, újabb adósságfék jöhet a hitelekre

Átszabja a kormány a jegybanktörvényt. A jogszabálytervezet szerint újabb adósságféket vezethet be a magánszemélyek hiteleire az MNB elnöke, akinek a fizetését az Állami Számvevőszék elnökének béréhez kötik. Ezután a jegybanknak a nyeresége 50 százalékát kötelezően be kell fizetnie a költségvetésnek, ha viszont a büdzsének kell állnia az MNB veszteségét, azt öt év alatt, egyenlő részletekben teheti meg.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november második hetében?

2022.11.07. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november második hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 7-én kezdődő héten.

tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY:Újabb fontos lépés a digitális logisztika irányába

2022.11.06.

Budapest, 2022.10.28. Magyarországon is bevezetésre kerül az elektronikus multimodális fuvar-okmány. Erről írt alá megállapodást a Szállítmányozók Nemzetközi Szövetsége (FIATA) és a Magyar Szállítmányozók Szövetsége (MSZSZ).

tovább

MUTATJUK, KIK GYŐZTEK A MEGYEI PRIMA GÁLÁN

2022.11.06. MUTATJUK, KIK GYŐZTEK A MEGYEI PRIMA GÁLÁN

Mancs bronzszobrán és gyémánttal kirakott aranykitűzőjén túl hárman kapták meg az egymillió forinttal járó PRIMA Díjat, egyvalaki pedig közönségdíjban részesült szombat este. A díjak megyei várományosait idén is tíz kategóriából választották ki. A Megyei Év vállalkozóit is díjazták.

tovább

Jól járhatnak a cégek az új energetikai szabályozással

2022.11.02. Jól járhatnak a cégek az új energetikai szabályozással

Az október 26-án megjelent új jogszabályokban a kormány a háztartási méretű kiserőművek újraszabályozása mellett váratlanul egy másik nagyon fontos szabályozási változást is elrejtett. A kormányrendelet 1.§-a zöld jelzést adott az ún. microgridek, azaz a lokális, felhasználók által üzemeltetett villamosenergia-hálózatok létesítésének.

tovább

Megjelent a rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program szabályozása

2022.11.02. Megjelent a rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program szabályozása

Rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program indul az állattartók és az aszály következtében kárt szenvedett mezőgazdasági termelők forgóeszköz-finanszírozásának megkönnyítésére 14 százalékpont kamattámogatással – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november első hetében?

2022.10.31. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november első hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az október 31-én kezdődő héten.

tovább

Sok kkv nem tudja, hogy így is igénybe vehet adókedvezményt

2022.10.28. Sok kkv nem tudja, hogy így is igénybe vehet adókedvezményt

A jelenlegi energiaválságban felértékelődik az energiahatékonyság, egyre fontosabbá válik az energiaköltségek csökkentése. Sok kkv és nagyvállalat nincs tisztában azzal, hogy a nemrég bejelentett gyármentő-, illetve kkv támogatási programmal kombinálva igénybe veheti az energiahatékonysági beruházás adókedvezményt, ezáltal jelentős mértékű adót takaríthatnak meg.

tovább