VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Ha információra van szükségük, kérdezzék Valit!

2021.04.12. Ha információra van szükségük, kérdezzék Valit!

Megújult a Vállalkozói információs portál (Vali), az oldalon a hazai vállalkozások pár kattintással személyre szabottan tudják megtalálni a rendelkezésükre álló állami támogatásokat, fejlesztési lehetőségeket.

tovább

A gazdaság újraindítása - az első fokozat

2021.04.07. A gazdaság újraindítása - az első fokozat

Április 7-től életbe lépett a Kormány 144/2021. (III. 27.) Korm. rendelet a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata. Pintér Sándor belügyminiszter határozatában megállapította, hogy április 6-án, kedden beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele volt.

tovább

Az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

2021.04.02. Az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

A kormány döntése értelmében az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás, a munkáltatói járulékokat továbbra sem kell megfizetni az érintett dolgozók után

tovább

Tao és hipa-bevallást módosító tételek: ezt kell ellenőriznie!

2021.03.27. Tao és hipa-bevallást módosító tételek: ezt kell ellenőriznie!

Az éves tao- és hipa-kötelezettségek, -bevallások összeállításakor érdemes egy listán végigfutni, milyen tételek módosíthatják a cég adófizetési kötelezettségét. Ha még nem tette meg, az alábbi lista alapján ellenőrizze a 2020-as adóbevallásokat benyújtásuk előtt!

tovább

Kezdődik az adózás legújabb, online korszaka

2021.03.26. Kezdődik az adózás legújabb, online korszaka

Megkezdődik ma egy új, online korszak, amelyben az adóhivatal már minden számlát lát. A március 31-ig tartó szankciómentesség lejártát követően továbbra is méltányosan, az adózóval együttműködve jár el a NAV.

tovább

Mit tehetünk, ha nem fizet a partnerünk?

2021.03.25. Mit tehetünk, ha nem fizet a partnerünk?

A világjárvány gazdasági hatásai miatt fizetésképtelenségi hullám söpörhet végig az európai vállalkozások között. Az OECD kimutatása szerint a leginkább érintett ágazatokban akár a cégek 30 százaléka is érintett lehet. Nem nehéz belátni, hogy a partnerei fizetésképtelenségéből eredő kockázatokat minden vállalkozásnak minimalizálnia kell. De mit lehet tenni, ha a legnagyobb körültekintés ellenére sem tudjuk elkerülni a bajt?

tovább

Óriási keretű támogatások 2021-2022-ben a Vidékfejlesztési Program keretében!

2021.03.23. Óriási keretű támogatások 2021-2022-ben a Vidékfejlesztési Program keretében!

Idén és jövőre 1500 milliárd forint juthat mezőgazdaság- és vidékfejlesztésre uniós forrásokból, magyar költségvetési társfinanszírozással.
Az idei keretből már csaknem 1000 milliárd forint kiírásáról döntöttek. Az idei pályázatokat várhatóan júniusig meghirdetik, és az év végéig ki is fizethetik. A határidők szorosak, az utolsó elszámolásokat 2025 végéig le kell zárni. Az első kiírások a következő hónapban jelennek meg.

tovább

Női vállalkozókat segítő program indult 15 MFt díjazással

2021.03.20. Női vállalkozókat segítő program indult 15 MFt díjazással

Nőnapon indult útjára az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Startupher programja, amely a női vállalkozók felkarolását és támogatását tűzte ki célul.

tovább

Indul az Európai Bizottság EIC Accelerator pályázata 70% támogatással!

2021.03.19. Indul az Európai Bizottság EIC Accelerator pályázata 70% támogatással!

Március 18-án, csütörtökön mutatta be az Európai Bizottság az Európai Innovációs Tanács 2021-2027-es munkaprogramját, közte az EIC Accelerator programot, melyben a pályázók 70%-os közvetlen, vissza nem térítendő támogatást és jelentős tőkebefektetést nyerhetnek el. A magyar részvételt 100%-os előkészítési támogatással támogatja a Magyar Állam.

tovább

A hó végéig igényelhetik a márciusi bértámogatást a 8-ától bezárni kényszerültek

2021.03.18. A hó végéig igényelhetik a márciusi bértámogatást a 8-ától bezárni kényszerültek

Még két hétig, március végéig igényelhetik dolgozóik munkahelyeinek megvédése érdekében az erre a hónapra járó ágazati bértámogatást a koronavírus miatt újabban átmeneti bezárásra kényszerült vállalkozások.

tovább