VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

A lakossági betéteket is megfogta a kamatstop

2023.07.04. A lakossági betéteket is megfogta a kamatstop

Bevezetése óta először a sima lakossági betétekre is hat a szeptember végéig meghosszabbított kamatstop. Az állampapír-piaci hozamesés miatt a bankok már nem adhatnak 10,5-11 százalékos kamatot a nagy összegű betétekre, márpedig ezeknél éppen ekkorák a mindenki számára elérhető ajánlatok.

tovább

Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat kapott a Széchenyi Kártya Program

2023.07.04. Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat kapott a Széchenyi Kártya Program

A hazai kis- és középvállalkozások súlya jelentős a magyar gazdaságban, ők adják a magyar gazdaság gerincét – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójának átadásán hétfőn Budapesten.

tovább

Így változnak a fémkereskedelmi szabályok

2023.07.04. Így változnak a fémkereskedelmi szabályok

A július 1-jén hatályba lépett változásokat a NAV szakértői foglalták össze.

tovább

Összefogás a hazai vállalkozásokért: pénz és szakmai támogatás is lesz!

2023.07.04. Összefogás a hazai vállalkozásokért: pénz és szakmai támogatás is lesz!

Változások várhatóak a közeljövőben a hazai vállalkozások fejlődésének támogatásában. A szokásosnál több bejelentés volt a területhez kapcsolódóan alig néhány nap alatt. Ezek között vannak olyanok, amelyek erős bizakodásra adnak okot, de olyanok is, amelyek hatásait a vállalkozásoknak célszerű alaposan átgondolni, adott esetben a saját terveket ennek következtetései alapján módosítani.

tovább

Elhárult az utolsó akadály, már csak a boltokon múlik az ingyenes készpénzfelvétel

2023.07.03. Elhárult az utolsó akadály, már csak a boltokon múlik az ingyenes készpénzfelvétel

Az utolsó pillanatban jelent meg az a jogszabály, ami lehetővé teszi, hogy júliustól külön nyilatkozat nélkül havi 40 ezer forintot ingyen fel lehessen venni bankkártyával a boltok kasszáinál. Ezzel jogi akadály nem maradt, már csak az áruházaktól függ, hogy lehetővé teszik-e ezt a vevőiknek.

tovább

Ez jön júliustól: dupla adó a kamatokra, nehezebb hiteligénylés, olcsóbb alapszámla

2023.07.03. Ez jön júliustól: dupla adó a kamatokra, nehezebb hiteligénylés, olcsóbb alapszámla

Július 1-je lett az új január 1-je az idén. Szombattól él számos változás, ami átszabja a pénzügyeinket. Szigorodnak a hiteligénylés feltételei, emelkedik a diákhitel kamata, csaknem megduplázódik a kamatjövedelmek adója, de harmadolják az alapszámla díját.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július első napjaiban?

2023.07.03. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 3-án kezdődő héten.

tovább

Komoly megállapodás született: nagy változás jöhet a magyar vállalkozásoknál

2023.07.03. Komoly megállapodás született: nagy változás jöhet a magyar vállalkozásoknál

Stratégiai megállapodást kötött három vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezet a magyarországi vállalkozások hatékonyabb támogatása érdekében. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a KAVOSZ Zrt. vezetői a megállapodást csütörtökön Budapesten írták alá.

tovább

Tetszhalott állapotban a hazai napelemes piac

2023.07.02. Tetszhalott állapotban a hazai napelemes piac

Miközben a napelem üzletág egész Európában dübörög, és soha nem látott méretekben telepítik a háztartási, vállalati kis erőműveket, sok esetben energiatároló berendezésekkel egyebkötötten, addig Magyarországon mintha az iparág afféle tetszhalott állapotban lenne már hónapok óta.

tovább

Visszatérő hibák az egyszerűsített foglalkoztatásban

2023.07.02. Visszatérő hibák az egyszerűsített foglalkoztatásban

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai – T1042E benyújtása, kereseti és létszámkorlátok – az elmúlt 10 évben érdemben nem változtak, a jogintézményt a munkáltatók többsége rutinszerűen alkalmazza, ám a NAV ellenőrzési tapasztalatai szerint még mindig előfordulnak visszatérő hibák, hiányosságok.

tovább