VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Segítené a turizmus és a vendéglátás újraindítását a Versenyképességi Tanács

2021.05.01. Segítené a turizmus és a vendéglátás újraindítását a Versenyképességi Tanács

A turizmus és vendéglátás újraindítását segítve a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítását, adókönnyítéseket, kedvezményeket javasol a versenyképességi tanács.

tovább

Kirúghatom-e a vírustagadó kollégát?

2021.04.28. Kirúghatom-e a vírustagadó kollégát?

A munkáltató és a munkavállaló közös érdeke, hogy a pandémia ideje alatt a munkáltató továbbra is foglalkoztassa a munkavállalót, aki ezért megkapja a munkabérét így ne legyenek tömeges leépítések és elbocsátások. De mit lehet tenni, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg nézeteit, miszerint a SARS-CoV-2 vírus nem létezik vagy annak súlyát kérdőjelezi meg, adott esetben a védelmi intézkedéseket feleslegesnek vagy túlzónak tartja?

tovább

A K+F minősítéssel megszerezhető adókedvezményeket érdemes megismerni

2021.04.27. A K+F minősítéssel megszerezhető adókedvezményeket érdemes megismerni

A K+F minősítéssel megszerezhető adókedvezményekkel akár minden tízedik munkavállaló bérét vagy 10 millió forintonként 1 millió forintot is megspórolhatnak a cégek. Az eljárás megkönnyítése érdekében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egy Fehér Könyvet készített, ami a kutatás-fejlesztést végzőknek és a pályázatok elbírálóinak is útmutatást ad.

tovább

Az új kertészeti- és ültetvénytelepítési pályázaton akár 500 MFt. a támogatás

2021.04.26. Az új kertészeti- és ültetvénytelepítési pályázaton akár 500 MFt. a támogatás

Megjelent a "VP - Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása" pályázat felhívása. A pályázat keretében mezőgazdasági termelők nyújthatnak be támogatási kérelmet gyümölcstermő, aroma-, gyógy- és fűszenövény ültetvények telepítésére, cseréjére. A maximálisan igényelhető támogatási összeg 500 millió Ft.

tovább

Akár 100 millió forintos támogatás júliustól az élelmiszeripari üzemek számára!

2021.04.23. Akár 100 millió forintos támogatás júliustól az élelmiszeripari üzemek számára!

Júliustól élelmiszeripari üzemek nyújthatnak be a Vidékfejlesztési Program keretében támogatási kérelmet akár 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, akár 50% támogatási intenzitással, élelmiszerfeldolgozó és borászati tevékenységeik fejlesztésére.

tovább

Még egy hónapig kérhető a KFI bértámogatás

2021.04.21.

Május 23-ig nyújthatják be bértámogatási kérelmeiket a kutatás, fejlesztés és innováció területén dolgozó munkavállalóik után a munkáltatók. A januárban újraindult Kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatása program idén több mint 16 ezer magasan képzett szakember megtartásához járult hozzá összesen 12 milliárd forinttal.

tovább

Milyen következményekkel járhat a késedelem?

2021.04.20. Milyen következményekkel járhat a késedelem?

Ha valamivel elkésünk, annak a mindennapi életben is lehetnek hátrányos következményei. Ha valamely jog által előírt kötelezettség teljesítésével esünk késedelembe, annak jogi jellegű következményei is lesznek. Különösen a szerződéses kötelezettségek esetén érdemes tisztában lenni a késedelem következményeivel. Mit értünk késedelem alatt? Melyek a legfontosabb következményei?

tovább

Mikor szabályos a foglalkoztatás? – Változtak a feltételek

2021.04.19. Mikor szabályos a foglalkoztatás? – Változtak a feltételek

2021. március 11-én változtak a munkaügyi kapcsolat rendezettségéhez szükséges feltételek, amelyekkel a foglalkoztatás minden szempontból szabályosnak tekinthető.

tovább

Nagy könnyítés a SZÉP kártyák használatakor

2021.04.16. Nagy könnyítés a SZÉP kártyák használatakor

Bármilyen alszámláról lehet költeni bármilyen, SZÉP-kártya által engedélyezett célra - derül ki a Magyar Közlöny 63. számában megjelent rendeletből.

tovább

Áprilisra is érvényesek a kedvező NAV szabályok

2021.04.14. Áprilisra is érvényesek a kedvező NAV szabályok

2021 áprilisában is érvényben maradnak a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozásokra vonatkozó kedvezmények – hívja fel a figyelmet a NAV.

tovább