VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

NHP helyett Széchenyi kártya hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

2021.06.12. NHP helyett Széchenyi kártya hitelek 0 és 0,5 % közötti kamattal

A Magyar Nemzeti Bank a 3000 milliárd forintos keretösszeg elérésével kivezeti NHP Hajrá nevű konstrukcióját, a KAVOSZ Zrt. által koordinált Széchenyi Kártya Program keretében újraindítási konstrukciók lesznek elérhetők július 1-jével, amelyek folyószámlahitelként, beruházási és forgóeszköz célokra is igénybe vehetők lesznek a kis- és középvállalkozások számára.

tovább

219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók

2021.06.10. 219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók

Az ITM közölte, a garantált bérminimummal megegyező összeget, 219 ezer forintot kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók. Az egyszeri támogatás mintegy 100-120 ezer érintett, mások mellett például fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek és autósiskolai oktatók számára könnyítheti meg az újraindulást.

tovább

A rászorulók célzott segítséget kaphatnak a törlesztési moratórium után

2021.06.08. A rászorulók célzott segítséget kaphatnak a törlesztési moratórium után

A gazdaság stabilitása és gyors növekedési pályára állítása érdekében a Magyar Bankszövetség támogatja, hogy a moratórium meghosszabbításában a rászorulók, a koronavírus-járványban jelentős károkat elszenvedő családok és vállalkozások kaphassanak további, célzott segítséget.

tovább

Eszközök beszerzésére tudnak pályázni az élelmiszeripari szereplők

2021.06.05. Eszközök beszerzésére tudnak pályázni az élelmiszeripari szereplők

Megjelent a VP3-4.2.1-4.2.2.-1-21 - "Élelmiszeripari üzemek fejlesztése" című pályázati felhívás. A felhívás keretében egyebek mellett termeléshez, előállításhoz, feldolgzáshoz kapcsolódóan lehet eszközöket beszerezni. A maximálisan igényelhető, vissza nem térítendő támogatási összeg 100 millió Ft.

tovább

Megjelent a 2021–2027-es időszak európai uniós támogatásaihoz kötődő eljárásrend

2021.05.28. Megjelent a 2021–2027-es időszak európai uniós támogatásaihoz kötődő eljárásrend

Megjelent a 256/2021 (V.18.) Kormányrendelet, amely a 2021-2027-es programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szól.

tovább

Mikor mondhatjuk egy szerződésre, hogy uzsorás szerződés?

2021.05.20. Mikor mondhatjuk egy szerződésre, hogy uzsorás szerződés?

Előnytelen szerződéskötés, magas kamatok esetén sokan egyből azt gondolják, hogy uzsorás szerződésről van szó. Az uzsorás szerződés azonban nem csak a köznyelvben ismert kifejezés. A jog is ismeri ezt a kategóriát, és kellő súllyal csap le rá. Mitől lesz egy szerződés uzsorás? Cégek is válhatnak uzsora áldozatává? Mi az uzsorás szerződés sorsa?

tovább

NAV információs füzetek

2021.05.17. NAV információs füzetek

Az oldalon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei által készített tájékoztató anyagokat olvashatja. Ezen tájékoztató anyagok természetesen csak a fontosabb előírásokat, normákat tartalmazzák. Ha ez a tájékoztatás nem nyújt kellő mélységű eligazítást, kérjük, bátran forduljon NAV ügyfélszolgálati munkatársaihoz, ahol konkrét kérdésére szakszerű választ kap.

tovább

Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a kkv-szektorban

2021.05.13. Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a kkv-szektorban

Elsősorban az induló és mikro vállalkozások fejlődését és fenntartható működését segítő online platformot hoz létre a VOSZ.
A VOSZ szervezésében megvalósuló fejlesztés eredményeként olyan platform valósul meg, amelynek segítségével elérhetővé válnak olyan 21. századi informatikai megoldások, amelyek segítik a vállalkozásokat a fejlődésükben és a fenntartható működésükben.

tovább

Adómegtakarítási lehetőségek pandémia után

2021.05.11. Adómegtakarítási lehetőségek pandémia után

Sorra vettük azokat az adókönnyítési lehetőségeket, amelyekkel a cégek jelenleg is élni tudnak. Melyek azok az adómegtakarítási alternatívák, amelyek a gazdaság újraindítását követően is igénybe vehetőek!

tovább

Indul az állattartó telepek fejlesztésének pályázata!

2021.05.01. Indul az állattartó telepek fejlesztésének pályázata!

Megjelent az „Állattartó telepek megújításának támogatása” című (VP2-4.1.1.9-21 kódszámú) felhívása. A pályázat keretében mezőgazdasági termelők pályázhatnak állattartó telepeik technológiai fejlesztésre és eszközbeszerzésre. A pályázat keretében akár 100 millió Ft-os támogatás is igényelhető.

tovább