VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

MEGHÍVÓ VOSZ Területi Küldöttválasztó Gyűlésére (csak Tagoknak)

2021.08.29. MEGHÍVÓ VOSZ Területi Küldöttválasztó Gyűlésére (csak Tagoknak)

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete tisztelettel
meghívja Tagjait a 2021. évi Területi Küldöttválasztó Gyűlésére és Megyei Közgyűlésére és az ezt követő állófogadásra.

tovább

Jó lenne, ha kétszázezer lenne a minimálbér?

2021.08.24. Jó lenne, ha kétszázezer lenne a minimálbér?

A minimálbér 200 ezer forintra emelése egyértelmű kormányzati szándékként fogalmazódik meg, mivel az alacsony bérszínvonal ma már az ország versenyképességét is csökkenti. A szándékot támogatják a vállalkozói érdekképviseletek is, ugyanakkor megfogalmazzák: a legkisebb bér közel 25 százalékos emelésének érdemi adópolitikai lépésekkel kell együtt járnia, már csak a szinte borítékolható bérfeszültségek elkerülése miatt is.

tovább

A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már most is alkalmazható

2021.08.17. A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már most is alkalmazható

Június 10-től ugyanis többféle jövedelem vált adómentessé, és megnőtt az egyetemet támogató cégek adókedvezménye is. Az energiaellátók már az idei évre alkalmazhatják a kedvező veszteség elszámolási szabályokat, és már az idén fehéredhet a kriptopiac is.

tovább

Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új eVÁM webalkalmazása

2021.08.05. Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új eVÁM webalkalmazása

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező, 22 euró értéket meg nem haladó áruk áfamentessége. Értéktől függetlenül áfát kell fizetni e termékekre, és vám-árunyilatkozatot kell benyújtani a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, amely az új, webes felületen lehetővé teszi a nyilatkozatok online benyújtását.

tovább

Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

2021.07.30. Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

Érdemes kihasználni a legújabb adóügyi könnyítést, amely szerint a koronavírus-válság miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A kérelmeket idén év végéig lehet benyújtani.

tovább

A fuvarokmányok papírmentessé válnak

2021.07.22. A fuvarokmányok papírmentessé válnak

A fuvarokmányokat a gépkocsivezetők a jövőben egy okoseszközön követhetik nyomon „vaskos dossziék és papírhalmok helyett” az e-CMR szolgáltatás kifejlesztésének köszönhetően – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

tovább

Mikor érvénytelen a munkaszerződés?

2021.07.20. Mikor érvénytelen a munkaszerződés?

A munkaszerződés a munkaviszony alapvető dokumentuma. Így annak esetleges érvénytelensége kihat az egész munkaviszonyra. Mikor lesz a munkaszerződés érvénytelen? Az érvénytelen munkaszerződés semmis vagy megtámadható?

tovább

Már lehet jelentkezni céglátogatásra a Modern Mintaüzem programban

2021.07.10. Már lehet jelentkezni céglátogatásra a Modern Mintaüzem programban

Útjára indult a Modern Mintaüzemek program, amelynek célja, hogy a vállalkozások működés közben tekinthessék meg a legmodernebb technológiákat. Vállalkozói felmérések ugyanis azt az eredményt hozták, hogy nagy segítséget jelentene, ha a vállalkozók testközelből, a gyakorlatban láthatnák a legmodernebb megoldásokat, beleértve a jövő technológiáit (például big data, IoT, felhő alapú szolgáltatások), amelyekkel fejlődhetnének.

tovább

A Világgazdaság és a magyar gazdaság helyzete és kilátásai 2021 nyarán.

2021.07.08. A Világgazdaság és a magyar gazdaság helyzete és kilátásai 2021 nyarán.

Megjelent a Kopint-Tárki 2021/2 konjunktúrajelentése „A Világgazdaság és a magyar gazdaság helyzete és kilátásai 2021 nyarán” címmel.
A világgazdasági helyzet az év első felében kedvezően alakult: mind a növekedési mutatók, mind a hangulatindikátorok felfelé mutató trendet erősítenek meg.

tovább

Már gazdasági társaságok is pályázhatnak elektromos autó beszerzésére

2021.07.07. Már gazdasági társaságok is pályázhatnak elektromos autó beszerzésére

Július 12-től nyújthatnak be gazdasági társaságok támogatási kérelmet elektromos autók beszerzésére, a pályázat keretösszege 1 milliárd Ft. A pályázat keretében a cégek akár 10 darab gépjárművet is be tudnak szerezni.

tovább