VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Szocho a kamatjövedelmek után: így megy

2023.06.27. Szocho a kamatjövedelmek után: így megy

A legfontosabb tudnivalókat a NAV szakértői foglalták össze.

tovább

DIGITÁLIS VEZÉRLŐPULTOT AJÁNL A VOSZ A VÁLLALKOZÁSOKNAK

2023.06.27. DIGITÁLIS VEZÉRLŐPULTOT AJÁNL A VOSZ A VÁLLALKOZÁSOKNAK

Hétfőn mutatta be a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) a miskolci vállalkozóknak a VOSZPort névre keresztelt digitális vezérlőpultot, amely egy csomagban tartalmaz szinte minden olyan modern megoldást, amely szükséges a cégek digitális átállásához.

tovább

Jogszerű drónos növényvédelem: újabb akadályok hárultak el

2023.06.26. Jogszerű drónos növényvédelem: újabb akadályok hárultak el

A Nébih közzétette honlapján a növényvédelmi drónpilóták jegyzékét, így már hiánytalanul teljesíthetőek a jogszerű drónos növényvédelemhez kapcsolódó személyi feltételek.

tovább

7,99 százalékra emeli a kormány a diákhitel kamatát

2023.06.26. 7,99 százalékra emeli a kormány a diákhitel kamatát

A diákhiteleknél nem kamatcsökkentés, hanem kamatemelés lesz júliustól. A kormány rendelete szerint a szabad felhasználású formájára a jelenlegi 4,99 százalék helyett már 7,99 százalék kamatot kell fizetni az év végéig.

tovább

A külföldi munka adatai is befutnak a NAV-hoz

2023.06.26. A külföldi munka adatai is befutnak a NAV-hoz

Ha valaki külföldön dolgozik, utána kell járnia annak, hogy jövedelme után mely államban kell megfizetnie a közterheket. Mivel a nemzeti adóhatóságok megosztják egymással adataikat, a NAV-hoz is befutnak az információk a Magyarországon élők más országban szerzett, de Magyarországon adóköteles jövedelméről. Vizsgálat tárgya lehet, hogy az ilyen jövedelem után befizetik-e a magyar állam költségvetését megillető adót.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június utolsó napjaiban?

2023.06.26. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június utolsó napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 26-án kezdődő héten.

tovább

2023 A Kultúra Éve Miskolcon

2023.06.24. 2023 A Kultúra Éve Miskolcon

Kiemelkedő évfordulókat ünneplünk idén, ezekre joggal lehetünk büszkék. Augusztus 24-én lesz 200 éve, hogy itt Miskolcon a kőszínház megnyitotta a kapuit, a mai Magyarország területén az első, a történelmi Magyarország területén a második kőszínház volt az egykori Nagyboldogasszony utcában. Példaértékű az az összefogás, amivel elődeink létrehozták a teátrumot. Ezt méltóképp szeretnénk megünnepelni.

tovább

Május végéig több cég került felszámolási eljárás alá, mint 2022-ben összesen

2023.06.24. Május végéig több cég került felszámolási eljárás alá, mint 2022-ben összesen

Májusban is folytatódott a Magyarországon működő cégek számának csökkenése: több mint 8 ezerrel kevesebb cég volt, mint decemberben, ami elsősorban az alacsony cégalapítási kedv eredménye. Az újonnan beindított felszámolási eljárások száma meghaladta a 2300-at, ami rekordot jelent. Az eljárások nagy része, körülbelül 80 százalék olyan cégeket érint, amelyeknek adószámát már több mint egy éve törölték.

tovább

Megszűnik az élelmiszer árstop, 15 százalékos lesz a „kötelező akciózás”

2023.06.24. Megszűnik az élelmiszer árstop, 15 százalékos lesz a „kötelező akciózás”

Augusztus elsejéig hosszabbítja csak meg a kormány az élelmiszer árstopot, de a „kötelező akciózást” magasabb fokozatba kapcsolja, a „városi csokot” megszűnteti, a babavárót pedig szigorítja.

tovább

A VOSZ főtitkára szerint csődöket okozna az évközi minimálbér-emelés

2023.06.24. A VOSZ főtitkára szerint csődöket okozna az évközi minimálbér-emelés

Közeledünk a félévhez - a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, Perlusz László szerint azonban úgy tűnik, esélytelen lehet az évközi minimálbér-emelés. A főtitkár szerint ugyanis most nem lehet nagyobb bérterheket vállalni év közben.

tovább