VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

PRIMA DÍJ GÁLA: IDÉN ŐK B-A-Z. MEGYE LEGKIVÁLÓBBJAI

2021.11.13.

Mancs bronzszobrán és az erkölcsi elismerésen túl hárman kapták meg az egymillió forinttal járó PRIMA Díjat, egyvalaki pedig a negyedmillió forintos Közönségdíjban részesült szombat este. A díjak megyei várományosait tíz kategóriából választották ki.

tovább

Eppel János: A vállalkozásfejlesztés marad a VOSZ egyik kiemelt feladata

2021.11.13. Eppel János: A vállalkozásfejlesztés marad a VOSZ egyik kiemelt feladata

Minta- és példaértékű cégekkel szeretnénk erősíteni tagságunkat, a kkv-k mellett még több nagyvállalatot látnék a sorainkban. Kétirányú, intenzív kapcsolatokat kell kiépíteni a tagsággal, a jelenleginél valamivel szervezettebb formában – mondta Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének néhány hete hivatalában lévő elnöke.

tovább

Munkaszüneti napok, áthelyezett munkanapok 2022-ben – Így tervezzen!

2021.11.11.

2022-ben két munkanap-áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az első hosszú hétvége 2022-ben március 15-re esik majd, összesen öt hosszú hétvége és három négynapos hétvégi pihenő lesz

tovább

7 tipp a kötetlen munkarend alkalmazásához

2021.11.10. 7 tipp a kötetlen munkarend alkalmazásához

Kevés munkajogi intézmény van, amelynél a szabályozás betűje és a gyakorlati alkalmazás oly messze tud egymástól kerülni. A kötetlen munkarendet viszont ide kell sorolni. Az alábbiakban 7 tippet olvashat, amelyek segítenek tisztán látni a témában.

tovább

Nem csak a minimálbérről született megállapodás

2021.11.10. Nem csak a minimálbérről született megállapodás

„Gyakorlatilag nem maradt nyitott kérdés, a főbb számokról megállapodtunk” – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának legújabb fordulója után.

tovább

Szavazás a Megyei PRIMA Díj Közönségdíjára

2021.10.17. Szavazás a Megyei PRIMA Díj Közönségdíjára

A VOSZ B-A-Z. megyei Szervezete elnöksége meghirdette a PRIMA Díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sport életének legkiválóbb képviselőit ismerjük el.
A megyei PRIMA Díj várományosai közül hárman kapnak PRIMA Díjat és egyvalaki Közönségdíjban részesül.
A kiválasztottak 2021. november 6.-án a Miskolci Nemzeti Színházban a nagyszabású megyei PRIMA Díj Gálán vehetik át díjaikat.

tovább

Elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! hitelkonstrukció (50MFT, 10 év, 0,5% kamat)

2021.10.17. Elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! hitelkonstrukció (50MFT, 10 év, 0,5% kamat)

A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

tovább

Tisztújítás a VOSZ-nál

2021.10.15. Tisztújítás a VOSZ-nál

Tisztújítás zajlott le a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében: az érdekképviselet Küldöttgyűlése elnökévé választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét. A megválasztott tisztségviselői kör – akiknek a megbízatása a 2026. évi tisztújító Küldöttgyűlésig tart – több új, neves és elismert vállalkozóval gazdagodott.

tovább

100 millió Ft-ra is pályázhatnak a mezőgazdasági termelők turizmus fejlesztés céljából!

2021.10.12. 100 millió Ft-ra is pályázhatnak a mezőgazdasági termelők turizmus fejlesztés céljából!

Megjelent a Vidéki turizmus fejlesztése" című pályázat felhívás tervezete, a pályázatra olyan mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők nyújthatnak be támogatási kérelemet, akik vidéki térségben működnek és új szálláshelyet akarnak létrehozni vagy meglévő szálláshelyét szeretné fejleszteni, bővíteni. A pályázat keretében igényelhető maximális támogatási összeg 100 millió Ft.

tovább

Novembertől újra - vidéki mikrovállalkozások pályázhatnak komplex eszközbeszerzésre!

2021.10.12. Novembertől újra - vidéki mikrovállalkozások pályázhatnak komplex eszközbeszerzésre!

November elejétől lehet pályázatot benyújtani, a Széchenyi 2020 keretében jelent meg a „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.9-20 kódszámú) felhívásra, amelyre a közép-magyarországi régió kivételével, december elejéig jelentkezhetnek a mikro- és kisvállalkozások.

tovább