VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

6 informatikai eszköz az irodai dolgozók munkaidejének csökkentésére

2023.06.18. 6 informatikai eszköz az irodai dolgozók munkaidejének csökkentésére

Nem kizárt, hogy a gazdasági változások hamarosan egyre több vállalattól kényszeríthetik ki a négynapos munkahét bevezetését. Juhász Viktor, az iSolutions Kft. ügyvezetője szerint ebben a törekvésben elsősorban azok az informatikai megoldások támogathatják a hazai vállalatokat, amelyek az elmúlt években a home office és hibrid munkarend megteremtésében is segítették a cégeket.

tovább

Gazsi Attila: Az idei év a kivárásról szól

2023.06.18. Gazsi Attila: Az idei év a kivárásról szól

Jelenleg nincs egyeztetés a kormány és a versenyszféra között az évközi minimálbér emelésről, és nem is valószínű, hogy ez be fog következni – mondta a Pénzcentrumnak Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese. Az interjúban szóba került a harmadik országbéliek foglalkoztatása, a magas infláció, a kkv-k helyzete és az uniós források kérdése is.

tovább

Folytatódik a földértékesítési program: június 22. és július 14. között lehet licitálni

2023.06.15. Folytatódik a földértékesítési program: június 22. és július 14. között lehet licitálni

Június 22. és július 14. között lehet licitálni az árveréseken a 10 hektárnál nagyobb területű földekre az illetékes Kormányhivatalok kijelölt helyszínein. Ezzel párhuzamosan folytatódik a 10 hektárnál kisebb területű állami földek értékesítése is – tájékoztatott az Agrárminisztárium.

tovább

165 ezer egységes kérelmet nyújtottak be a gazdák

2023.06.15. 165 ezer egységes kérelmet nyújtottak be a gazdák

Csaknem 165 ezer egységes kérelmet nyújtottak be a gazdálkodók az új uniós szabályok alapján meghirdetett 52 agrártámogatási jogcímre, mintegy 5 millió hektár terület után igényelve támogatást – közölte Nagy István agrárminiszter.

tovább

Soha nem látott kereskedelmi gyakorlat Magyarországon – Jön az eNyugta

2023.06.15. Soha nem látott kereskedelmi gyakorlat Magyarországon – Jön az eNyugta

Egyetlen QR-kóddal nemcsak nyugtát kaphatunk, de kérhetünk számlát, bemutathatjuk a hűségkártyánkat és beválthatjuk kuponjainkat is. Ez csak néhány hozadéka a tervezett új rendszernek, amit a NAV főosztályvezetője vázolt a X. Laurel Retail Konferencián.

tovább

Nagy a távolság az infláció és a kkv-k pénzügyi várakozásai között

2023.06.15. Nagy a távolság az infláció és a kkv-k pénzügyi várakozásai között

Az előző negyedévi kismértékű javulást követően a vállalkozások ismét kisebb árbevétel- és nyereségnövekedésre számítanak: átlagosan 8 százalékos bevétel- és 3,3 százalékos profitnövekedést valószínűsítenek a következő egy évben. Így az infláció kitermelése továbbra is nehézséget okozhat. A szolidabb pénzügyi várakozások miatt a beruházási szándék is csökkent.

tovább

A fél világ magyar energiaitallal ébred, egyre többet adnak el belőle

2023.06.14. A fél világ magyar energiaitallal ébred, egyre többet adnak el belőle

Jó néhány európai országban piacvezető a Hell márka, amely 2022-ben növelte a nettó árbevételét, és egyre több termékét értékesíti külföldre. A környező országok mellett többek között Cipruson is nagyon népszerű az energiaital-gyártó, de még Mongóliában is kaphatók az „ördögfejek”.

tovább

Az energiacsapda elkerülése volt a fő témája a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumának

2023.06.14. Az energiacsapda elkerülése volt a fő témája a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumának

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter harmadik alkalommal hívta össze a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumát, amely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinációjával a Kormány gazdaságpolitikai tanácsadó, konzultatív testülete.

tovább

A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből

2023.06.14. A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI) együttműködési megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a Duna Menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségével (DCCF) 2023. június 12-én a VOSZ-központban Budapesten.

tovább

Elégedett az MNB a nem banki intézményi befektetőkkel

2023.06.13. Elégedett az MNB a nem banki intézményi befektetőkkel

Az aszály, infláció, eszközleértékelődés, illetve a szabályozási kihívások idején is megőrizték pénzügyi stabilitásukat a nem banki intézményi befektetők a tavalyi évben. A jegybank erősítette a fogyasztóvédelmi felügyelést a biztosítói, pénztári és tőkepiaci szektorokban és nagy súlyt helyez a fogyasztói tudatosság további növelésére – derül ki az MNB friss Biztosítási, pénztári, tőkepiaci kockázati és fogyasztóvédelmi jelentéséből.

tovább