VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Maradna a hitelmoratóriumban? – Ezekre a dokumentumokra lesz szüksége

2020.11.28. Maradna a hitelmoratóriumban? – Ezekre a dokumentumokra lesz szüksége

Mi a teendője annak az ügyfélnek, aki jogosult a 2021. június 30-ig meghosszabbított moratóriumra, és abban benne is szeretne maradni?

tovább

Itt a hatpontos pénzügyi csomag

2020.11.25. Itt a hatpontos pénzügyi csomag

A Magyar Bankszövetség és a tárca javaslataira építve hat intézkedést fogadott el az operatív törzs kedden, ezek mindegyike egyszerűbbé, olcsóbbá, és gyorsabbá teszi a pénzügyek intézését – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi operatív törzs ülését követően.

tovább

Mit lehet tenni, ha büntet az adóhatóság?

2020.11.20. Mit lehet tenni, ha büntet az adóhatóság?

Az adóhatósággal szemben nem érdemes jogvitát kezdeményezni – tartja a közvélekedés. Pedig a tét a legtöbb esetben nem kicsi. Ha ugyanis az adóhatóság adóhiányt állapít meg, úgy az adózónak nemcsak az adóhiányt, hanem akár az adóhiány felének megfelelő adóbírságot, valamint késedelmi pótlékot is fizetnie kell. Jogosan merülhet fel a kérdés: lehet-e csökkenteni az adóhatóság által követelt összeget?

tovább

A legkedvezőbb adófajta kiválasztásában segít a PM kiva-kalkulátora

2020.11.16. A legkedvezőbb adófajta kiválasztásában segít a PM kiva-kalkulátora

Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 11 százalékra csökken, választási értékhatára a triplájára nő, a Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátorral segíti az adózási forma választását.

tovább

Hamarosan újra elérhető a nagy sikerű VNT pályázat!

2020.11.15. Hamarosan újra elérhető a nagy sikerű VNT pályázat!

Szerdán megjelent a Magyar Közlönyben, hogy 70 milliárd forintos keretösszeget kap a Versenyképességet Növelő Támogatási Program. A pályázat napokon belül megnyílik, legutóbb szeptemberben 15 perc alatt fogyott el a kerete.

tovább

Megjelent a hátrányos helyzetű településeken működő vállalkozásokat támogató pályázat

2020.11.15. Megjelent a hátrányos helyzetű településeken működő vállalkozásokat támogató pályázat

Elérhető a „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című, 5 milliárd forint keretösszegű felhívás. A Ginop-ban meghirdetett 1.2.9-20 kódszámú pályázatra a szabad vállalkozási zónák területén működő vállalkozások jelentkezhetnek várhatóan 2021. januártól.

tovább

Szerződés megszüntetése: hogyan lehetséges?

2020.11.14. Szerződés megszüntetése: hogyan lehetséges?

Szerződés megszüntetés esetén a legtöbben arra gondolnak, hogy valamilyen szerződésszegés miatt kerül sor erre a lépésre. Azonban egy szerződés megszüntetésére nem csak abból az okból kerülhet sor, hogy valamely szerződő fél a szerződést nem teljesíti, vagy nem a szerződésnek megfelelően teljesít. Az egyes szerződések jelentősen különbözhetnek abból a szempontból is, hogy milyen módon lehet megszüntetni azokat.

tovább

Megjelent a Kormány rendelete az új gazdaságvédelmi intézkedésekről

2020.11.12.

Megjelent a Kormány 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről

tovább

350 Ft-os euróval tervezi a kormány az új EU-s pénzeket

2020.11.07. 350 Ft-os euróval tervezi a kormány az új EU-s pénzeket

A jövő év első negyedévében várhatóan megjelenteti a kormány az új EU-s ciklus forrásaiból az első pályázatokat, amelyek a kis- és középvállalkozásoknak, illetve a családoknak szólnak, majd nyáron elfogadhatja az Európai Bizottság az új Operatív Programokat,

tovább

Mit hoz a vállalatoknak a 2020 őszi adócsomag?

2020.11.07. Mit hoz a vállalatoknak a 2020 őszi adócsomag?

Egykapus hipa, áfabevallási tervezet, kiva értékhatárok változása, megbízható adózóknak és magánszemélyeknek automatikus fizetési könnyítések. Sok területen hozhat kisebb változásokat az őszi adócsomag.

tovább