VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Vízmegtartó gazdálkodás: öt pillér „támasztja” az új programot

2022.08.16. Vízmegtartó gazdálkodás: öt pillér „támasztja” az új programot

A 2023-tól induló új agrártámogatási időszakra újabb és hatékonyabb eszközöket tervezett meg az Agrárminisztérium a mezőgazdasági termelők vízmegtartó gazdálkodási gyakorlatok alkalmazásának ösztönzésére, de ugyanilyen fontos a saját termelői önérdek felismerése és nyitottság a megfelelő agrotechnikai eszközök alkalmazására.

tovább

Havi 150 ezer forint bérköltség-támogatást is igényelhetnek a cégek

2022.08.16. Havi 150 ezer forint bérköltség-támogatást is igényelhetnek a cégek

Elindult a „Vállalkozások regionális munkaerő támogatása” program, amelyben az újonnan felvett, vidéken regisztrált álláskeresők után kaphatnak legfeljebb havi 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást a munkaadók. A 2022. augusztus 15-ével megnyíló lehetőséggel élőktől akár a bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó háromnegyedét is átvállalhatja az állam.

tovább

Kemény menet lehet a minimálbér-tárgyalás

2022.08.16. Kemény menet lehet a minimálbér-tárgyalás

MINIMÁLBÉR. A munkaadók, a szociális partnerek és a kormány képviselői már egyeztetnek, milyen elvek szerint szülessen megállapodás a jövő évi minimálbérről. Az ősszel induló tárgyalásokat megelőzően csak találgatni lehet, milyen igényeket fogalmaznak meg a munkavállalói érdekképviseletek, de az valószínűsíthető, hogy azok a várható éves infláció mértékét közelítik majd.

tovább

Újra mentes az ország a madárinfluenzától, már nem kötelező zártan tartani a baromfikat

2022.08.15. Újra mentes az ország a madárinfluenzától, már nem kötelező zártan tartani a baromfikat

Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) vonatkozó előírásai szerint Magyarország visszanyerte madárinfluenzától való mentességét. Tekintettel a járványügyi helyzet kedvező alakulására az országos főállatorvos visszavonta a baromfik zárt tartására vonatkozó rendelkezését, azonban a megelőzést segítő előírások betartása, a fedett helyen történő etetés és itatás a jövőben is országszerte kötelező.

tovább

Megszakítható-e a munkavállaló szabadsága?

2022.08.15. Megszakítható-e a munkavállaló szabadsága?

A rendszeres fizetett szabadsághoz való jog a munka világában a pihenéshez való jog megvalósulását szolgálja, célja a munkavégzés során elhasznált erőforrások, a fizikai és szellemi energia pótlásának, valamint a munkavállalók regenerálódásának biztosítása – ismertette dr. Brózmann Attila, az act Bán & Karika Ügyvédi Társulás szakértője.

tovább

K&H: van élet a kata után

2022.08.15. K&H: van élet a kata után

Augusztus 31-gyel megszűnik az eddigi kata, a korábbinál csak egy jóval szűkebb kör választhatja az új katát. A következő hetekben ezért közel 400 ezer vállalkozónak kell eligazodni a lehetőségek között és megtalálni a számára megfelelő adózási formát. A K&H és a Vállalkozás Okosan szakértői mutatják, mik a következő lépések.

tovább

Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány a vidéki régiókban

2022.08.15. Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány a vidéki régiókban

Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány a vidéki régiókban az augusztus 15-től induló Vállalkozások regionális munkaerő támogatása programban – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium szerdán.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 33. héten?

2022.08.15. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 33. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az augusztus 15-én kezdődő héten.

tovább

Tűzifa kivitelére vonatkozó szándék bejelentése: így szabályos

2022.08.11. Tűzifa kivitelére vonatkozó szándék bejelentése: így szabályos

A hazai energiaellátás zavartalan biztosítása érdekében minden, Magyarország területéről külföldre értékesíteni, illetve kivinni kívánt faalapú nyersanyagot vagy terméket (továbbiakban: tűzifa) az értékesítést, illetve kivitelt tervező személynek vagy vállalkozásnak be kell jelentenie a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

tovább

Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány a vidéki régiókban

2022.08.11. Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány a vidéki régiókban

Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány a vidéki régiókban az augusztus 15-től induló Vállalkozások regionális munkaerő támogatása programban – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium szerdán.

tovább