VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Árfigyelő: egy hét alatt 25 millió letöltés

2023.07.10. Árfigyelő: egy hét alatt 25 millió letöltés

Egy hét alatt elérte a 25 milliót az összes letöltések száma a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett árfigyelő oldalon. A honlapot létrehozó munkacsoport már dolgozik a fejlesztéseken, amihez a fogyasztók javaslatait, észrevételeit is felhasználják. Lesz elmenthető bevásárlólista, kalkulátor, valamint fejlesztik az okostelefonokon történő megjelenítést és az árfigyelő térképes funkcióját is.

tovább

20 százalék fölött maradt az infláció

2023.07.10. 20 százalék fölött maradt az infláció

Májushoz képest 0,3 százalékkal emelkedett, az egy évvel korábbit pedig 20,1 százalékkal haladta meg a fogyasztói árak átlagos szintje 2023. júniusban – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július közepén?

2023.07.10. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július közepén?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 10-én kezdődő héten.

tovább

A nagyvállalatok többsége még nem látja, mivel jár a globális minimumadó bevezetése

2023.07.09. A nagyvállalatok többsége még nem látja, mivel jár a globális minimumadó bevezetése

A multinacionális nagyvállatok döntő többségére hatással lesz a globális minimumadó, mégis csak a töredékük van tisztába azzal, hogy valójában mivel jár, ha bevezetik jövőre – hívja fel a figyelmet az EY 1600 pénzügyi igazgatóval készült nemzetközi kutatása.

tovább

TÖBB MINT EZER REGISZTRÁLÓVAL BÜSZKÉLKEDHET AZ ALIG MÁSFÉL HÓNAPJA ELSTARTOLT VOSZPORT

2023.07.09. TÖBB MINT EZER REGISZTRÁLÓVAL BÜSZKÉLKEDHET AZ ALIG MÁSFÉL HÓNAPJA ELSTARTOLT VOSZPORT

Az elmúlt hónapokban jelentős mérföldkövet ért el a hazai fejlesztésű VOSZPort szoftver, amely már több mint ezer regisztrálóval büszkélkedhet. A rendszer fejlesztése mögött a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) csapata illetve szakértői állnak. Emellett a több évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalkozók véleménye és hozzáértő, elismert tudása formálta a májusban elindult VOSZPortot.

tovább

Európai Bizottság: „a korrupció komoly aggályt jelent”

2023.07.06. Európai Bizottság: „a korrupció komoly aggályt jelent”

A korrupció továbbra is komoly aggályt jelent mind az uniós polgárok, mind a vállalkozások számára – szögezi le az Európai Bizottság 2023. évi jogállamisági jelentése.

tovább

Krisán László: A pozitív trendekhez a fogyasztói bizalom erősödésére van szükség

2023.07.06. Krisán László: A pozitív trendekhez a fogyasztói bizalom erősödésére van szükség

Ahhoz, hogy pozitív trendekről tudjunk beszámolni, a fogyasztói bizalom erősödésére és az ellátási láncok helyreállására is szükség van – mondta el Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Trade magazinnak adott interjúban.

tovább

Elengedhetetlen a fejlődéshez a digitális transzformáció

2023.07.06. Elengedhetetlen a fejlődéshez a digitális transzformáció

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) álmodta meg a VOSZPort alkalmazást, amely kifejezetten azért készült, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások operatív folyamatait segítse.

tovább

Online árfigyelő rendszer: két nap alatt kétszázezer látogató

2023.07.05. Online árfigyelő rendszer: két nap alatt kétszázezer látogató

2023. július1-jén elindult az online árfigyelő rendszer, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szakmai támogatása mellett hozott létre.

tovább

Megfontoltan követik a bankok az MNB kamatcsökkentéseit

2023.07.05. Megfontoltan követik a bankok az MNB kamatcsökkentéseit

Hiába mérsékelte az MNB már kétszer is 1–1 százalékkal az irányadó kamatát, a bankok egyelőre csak szórványosan és kisebb lépésekkel követték ezt a hiteleiknél. Július elsejével három nagybank vágott a személyi kölcsönei és lakáshitelei kamatain, de a legnagyobb csökkentés is csak 0,51 százalékos volt – derül ki a Bank360.hu összegzéséből.

tovább