VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Megpecsételődött a Bónusz Magyar Állampapír sorsa

2023.07.12. Megpecsételődött a Bónusz Magyar Állampapír sorsa

A jelenleg vásárolható BMÁP-sorozat következő kamatperiódusra szóló kamata csaknem 4 százalékpontot fog zuhanni a mostani periódushoz képest. Ezzel a Bankmonitor.hu szakértői szerint végleg eldőlt a kamatverseny az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír és vetélytársa, a Bónusz Magyar Állampapír között.

tovább

Hogyan lehetséges a termőföld elbirtoklása?

2023.07.12. Hogyan lehetséges a termőföld elbirtoklása?

Ingatlanok tulajdonjogát elbirtoklás útján is meg lehet szerezni. Ez alól nem kivétel a termőföldnek minősülő ingatlan sem. Azonban a termőföld sajátos jogi helyzetére tekintettel érdemes tisztában lenni a termőföld elbirtoklásának speciális szabályaival is. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

tovább

Augusztus 1-jén lép hatályba az állami építési beruházásokat szabályzó törvény

2023.07.12. Augusztus 1-jén lép hatályba az állami építési beruházásokat szabályzó törvény

Augusztus 1-jén lép életbe az állami építési beruházások teljes életciklusát szabályozó új törvény, amely az összes, legalább 50 százalékban magyar költségvetési, illetve uniós forrásból finanszírozott beruházásra vonatkozik a jövőben – jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

tovább

Egységes kérelem problémák: 28 ezer termelőnek kell „tisztáznia a tényállást”

2023.07.11. Egységes kérelem problémák: 28 ezer termelőnek kell „tisztáznia a tényállást”

28 ezer termelő kapott elektronikus úton értesítést arról az elmúlt időszakban, hogy adminisztratív meg nem felelések vagy a műholdfelvételek által detektált eltérések vannak a beadott 2023. évi egységes kérelmükben – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

tovább

Kétmilliárd forintos fejlesztés a Miskolc Holding Zrt. ipari parkjában

2023.07.11. Kétmilliárd forintos fejlesztés a Miskolc Holding Zrt. ipari parkjában

Kétmilliárd forint értékben fejlesztette ipari parkjának infrastruktúráját a Miskolc Holding Zrt. annak érdekében, hogy a vármegyeszékhely továbbra is vonzó célpontja legyen a beruházásoknak – közölte a megyei jogú város önkormányzata hétfőn.

tovább

Árcsökkenést prognosztizálnak az építőanyag-kereskedők

2023.07.11. Árcsökkenést prognosztizálnak az építőanyag-kereskedők

Árcsökkenést prognosztizál az építési termékek egy részénél az építőanyag-kereskedő vállalkozások többsége, a korábban tapasztalt beszerzési nehézségek már megszűntek, most éri meg energiatakarékossági lakásfelújításba kezdeni – hangzott el az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.

tovább

Meghaladta az egymilliót a működő vállalkozások száma

2023.07.11. Meghaladta az egymilliót a működő vállalkozások száma

A legfontosabb friss adatokat és az elmúlt évek trendjeit a statisztikai hivatal szakértői foglalták össze.

tovább

Árfigyelő: egy hét alatt 25 millió letöltés

2023.07.10. Árfigyelő: egy hét alatt 25 millió letöltés

Egy hét alatt elérte a 25 milliót az összes letöltések száma a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett árfigyelő oldalon. A honlapot létrehozó munkacsoport már dolgozik a fejlesztéseken, amihez a fogyasztók javaslatait, észrevételeit is felhasználják. Lesz elmenthető bevásárlólista, kalkulátor, valamint fejlesztik az okostelefonokon történő megjelenítést és az árfigyelő térképes funkcióját is.

tovább

20 százalék fölött maradt az infláció

2023.07.10. 20 százalék fölött maradt az infláció

Májushoz képest 0,3 százalékkal emelkedett, az egy évvel korábbit pedig 20,1 százalékkal haladta meg a fogyasztói árak átlagos szintje 2023. júniusban – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július közepén?

2023.07.10. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai július közepén?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 10-én kezdődő héten.

tovább