VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Indul a kezdő exportőrök felkészítése a külpiaci sikerekre

2022.01.14.

Januártól már igénybe vehetőek a Fit for Export pályázat szolgáltatásai. A Fit for Export projekt, az Európai Unió támogatásával nyújt professzionális felkészítést a hazai kis- és középvállalkozásoknak a külpiacokon való megjelenéshez. A 1,5 milliárd forintos keretösszegből 250 hazai vállalkozás kaphat képzést és megjelenési lehetőséget a nemzetközi felületeken. Külügyminisztérium konzorciumként felel.

tovább

A vállalkozások egymástól is tanulnak a Modern Mintaüzemek Programjában

2022.01.11. A vállalkozások egymástól is tanulnak a Modern Mintaüzemek Programjában

A Modern Mintaüzem Program célja, hogy olyan cégeket támogasson, amelyek otthonuknak érzik hazánkat, és amelyek meg akarják nyerni a 2020-as évtizedet az élvonalbeli technológiák megismerésével és alkalmazásával.

tovább

Hogyan adózunk 2022-ben?

2022.01.09. Hogyan adózunk 2022-ben?

Számos adóváltozás lépett életbe januártól: áfa, adótervezés, tao, szja, kiva, szocho vagy hipa terén egyaránt van mire figyelniük a cégeknek. A társaságok számára fontos, adózást érintő 2022-től életbe lépő változásokat tekintettük át.

tovább

140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázat

2022.01.08. 140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázat

Január 5-től benyújthatók a mikro-, kis és középvállalkozások, kutatóhelyek pályázatai 140 milliárd forint keretösszegben a vállalati kutatás-fejlesztés és innováció erősítésére a "GINOP Plusz-2.1.1-21 - Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése" felhívás keretében.

tovább

Most éri meg igazán beruházni a cégeknek

2022.01.08. Most éri meg igazán beruházni a cégeknek

Egyaránt kedvező változásokkal indul az új év, többek között a társasági adóban, a helyi iparűzési adóban, a kisvállalati adóban és a munkáltatói adóterhek tekintetében is. A kkv-k előtt is korábban nem látott lehetőség nyílik adókedvezmény érvényesítésére a fejlesztésekkel kapcsolatban.

tovább

10 milliárd forintra pályázhatnak a Zöld Nemzeti Bajnokok

2022.01.06. 10 milliárd forintra pályázhatnak a Zöld Nemzeti Bajnokok

Tízmilliárd forinttal folytatódik a zöldgazdaság területén működő vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása a Zöld Nemzeti Bajnokok program keretében. A pályázat előminősítésére szerdától lehet jelentkezni.

tovább

Újabb fogyasztóvédelmi szabályok 2022-től

2022.01.05. Újabb fogyasztóvédelmi szabályok 2022-től

Az új évben újabb szabályokkal bővül a fogyasztókat védő jogi előírások köre. Az Európai Unió vonatkozó irányelvét átültető, nyáron elfogadott kormányrendelet számos fogyasztóvédelmi rendelkezést léptet életbe 2022-től. E fogyasztóvédelmi szabályok a fogyasztó és vállalkozás közötti áruk adásvételét, valamint a digitális tartalom szolgáltatását és digitális szolgáltatások nyújtását érintik.

tovább

Idén már az MKIK-nak kell fizetni a kamarai hozzájárulás összegét

2022.01.03. Idén már az MKIK-nak kell fizetni a kamarai hozzájárulás összegét

Ezekben a napokban sok százezer magyarországi vállalkozás kap értesítést arról, hogy az évi 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a területileg illetékes kamara helyett.

tovább

B-A-Z. Megyei PRIMA Díj Gálaest 2021 - videoklip 3 percben.

2021.12.18. B-A-Z. Megyei PRIMA Díj Gálaest 2021 - videoklip 3 percben.

Az évenként odaítélt megyei PRIMA díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el. Az alábbi linken található klip a 2021. évi B-A-Z. Megyei PRIMA Díjátadó Gála történéseit mutatja be 3 percben.

tovább

A VOSZ Megyei Elnöksége ünnepi jókívánságai

2021.12.18.

A VOSZ Megyei Elnöksége nevében békés, meghitt Karácsonyt, jó egészséget adó, mindennapi örömökkel teli új esztendőt kívánunk Önnek és családjának!

tovább