VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Fizetési nehézségek kezelése – például a Sberbank ügyfelei számára

2022.03.03. Fizetési nehézségek kezelése – például a Sberbank ügyfelei számára

A NAV szakértői összefoglalták, milyen lehetőségei vannak azoknak az adózóknak, akik (esetleg éppen a Sberbankkal szembeni intézkedések miatt) likviditási gondokkal küzdenek, így nem tudják teljesíteni fizetési kötelezettségeiket.

tovább

Sberbank Magyarország – Kérdések és válaszok

2022.03.03. Sberbank Magyarország – Kérdések és válaszok

A legfontosabb tudnivalókat a jegybank szakértői foglalták össze.

tovább

A VOSZ is hozzájárul az Ukrajnából menekültek ellátásához

2022.03.02.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége segítséget kíván nyújtani az Ukrajnából a háború miatt hazánkba menekülők körülményeinek javításához, lakhatásához, ellátásához, ezért 5 millió forint azonnali támogatást nyújt a feladat elvégzéséhez.

tovább

TAO-HIPA kalkuláció: tipikus adózói hibák

2022.02.25. TAO-HIPA kalkuláció: tipikus adózói hibák

A cikk néhány gyakran előforduló hibát, helytelen alkalmazást mutat be, amely sok társaságnál előfordul, és adóbírság kiszabását eredményezte egy adóellenőrzés során.

tovább

Európai Vállalkozásfejlesztési Díj: május végéig lehet jelentkezni

2022.02.12.

Megjelent az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj felhívása, amelynek nemzeti fordulójára idén május végéig lehet benyújtani a jelentkezéseket. Magyarország csatlakozott ehhez, mert a vállalkozásfejlesztésnek a támogatási programok mellett fontos része az is, hogy elismerjük példamutató vállalkozásainkat és hozzájáruljunk a jó gyakorlatok megosztásához.

tovább

Folytatódik a munkahelyi képzéseket támogató program

2022.02.09. Folytatódik a munkahelyi képzéseket támogató program

15 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik a munkahelyi képzéseket ösztönző támogatási program, amelynek második szakaszában az ötvennél kevesebb főt foglalkoztató hazai mikro- és kisvállalkozások 70 százalékos támogatást igényelhetnek dolgozóik vállalati képzéséhez.

tovább

Pontosította a kormány a BIREG-szabályokat

2022.02.07. Pontosította a kormány a BIREG-szabályokat

2021. december 27-én megjelent a 789/2021. Korm. rendelet, amely több ponton pontosította a BIREG szabályokat. Az új szabályozás érthetőbbé teszi a BIREG szabályozást és pontosít néhány fogalmat. Többek között leszögezi mit kell érteni a fuvarregisztráció, üzembentartó regisztráció, eseményrögzítés és engedélykezelés alatt.

tovább

Figyeljen a 3 millió forintos határra – Közeleg a KATA nyilatkozattételi határidő

2022.02.03. Figyeljen a 3 millió forintos határra – Közeleg a KATA nyilatkozattételi határidő

A KATA eddigi talán legnagyobb változása volt a tavaly bevezetett 3 millió forintos értékhatár, ami akkor kap szerepet, ha egy vevő részére ennél nagyobb összeget számlázott a kisadózó. Az ezt meghaladó összegek után a vevő, külföldi vevő esetén pedig a kisadózó fizet 40 százalékos különadót.

tovább

30 milliárd forintos program indul a falvakban működő kisvállalkozásoknak!

2022.01.22. 30 milliárd forintos program indul a falvakban működő kisvállalkozásoknak!

A kormány 30 milliárd forintos keretösszeggel elindítja a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Programot. A pályázaton 2-10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a 10 fő alatti cégek új eszközök, gépek vásárlására, ingatlanberuházásra, technológiai fejlesztésre. A támogatás összegéből akár 3000 magyar mikrovállalkozás indíthat fejlesztéseket.

tovább

Ismét lehet pályázni borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésére!

2022.01.19. Ismét lehet pályázni borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésére!

Megnyílt az idei szakasz a borászati gépek, technológiai berendezés beszerzése című pályázat támogatási kérelmeinek benyújtására.
A pályázati támogatás célja új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzése, a vállalkozás összteljesítményének javítása, valamint minőségi borászati termékek előállítása vagy forgalmazásra történő előkészítése.

tovább