VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Érték és Minőség Nagydíj Pályázat - 2022

2022.04.26. Érték és Minőség Nagydíj Pályázat - 2022

A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 45 főcsoport több mint 100 témakörében került meghirdetésre az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenye a Kárpát-régió egész területén. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára 2022. május 31-ig lehet pályázni.

tovább

Tao, hipa, innovációs járulék – Itt a részletes checklista, nehogy valamit figyelmen kívül

2022.04.14. Tao, hipa, innovációs járulék – Itt a részletes checklista, nehogy valamit figyelmen kívül

Az éves társasági adó, helyi iparűzési adó és innovációs járulék kötelezettségek, bevallások összeállításakor számos teendő felmerül, amellyel a vállalkozásnak foglalkoznia kell. Az adófizetési kötelezettséget befolyásoló tételekről nézhet meg összefoglalót.

tovább

Képzések és tananyagok is segíthetik (majd) a kkv-kat a közbeszerzéseken

2022.04.12. Képzések és tananyagok is segíthetik (majd) a kkv-kat a közbeszerzéseken

A tervezet szerint áprilisban jelenhet meg a „Képzési programok kidolgozása KKV-k számára a vállalkozások közbeszerzési eljárásokban történő részvételének elősegítésére” (RRF-9.4.1-22) című felhívás.

tovább

Indulnak a 2022-es közvetlen agrártámogatások!

2022.04.08. Indulnak a 2022-es közvetlen agrártámogatások!

Április 6-án, szerdán nyílt meg az egységes kérelem kitöltési felülete, a gazdálkodók ekkortól nyújthatják be kérelmeiket és a közvetlen támogatások keretében csaknem 480 milliárd forint támogatást igényelhetnek, a vidékfejlesztési támogatásoknál pedig a 230 milliárd forintot is meghaladhatja a várható összes igénylés.

tovább

Százmilliárd forintos beruházási támogatást kap a magyar turizmus!

2022.04.06. Százmilliárd forintos beruházási támogatást kap a magyar turizmus!

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a beruházás-támogatási programot, melynek révén a magyar állam 280 millió euróval (mintegy 106 milliárd forint) kívánja támogatni az idegenforgalmi ágazat fenntartható fellendülését - közölte a brüsszeli testület szerdán.

tovább

Adatváltozások bejelentése: nem csak a mulasztási bírság elkerülése a tét

2022.04.04. Adatváltozások bejelentése: nem csak a mulasztási bírság elkerülése a tét

A változásbejelentés olyan banánhéj, amelyen sok cég elcsúszik, pedig viszonylag kevés kapacitást köt le és olyan kérdéseket is felvethet, amelyek a teljes adózási folyamatot érintik.

tovább

Cégeladás: mit ne hagyjunk a 24. órára?

2022.04.02. Cégeladás: mit ne hagyjunk a 24. órára?

Amikor a cégtulajdonos fejében megérlelődik az eladás gondolata, onnantól kezdve a cég értékesítéséig még hosszú az út. Ebben a folyamatban számos olyan jogi és adózási tennivaló van, amelyeket nem szabad az utolsó pillanatra hagyni.

tovább

Kereskedelmi korlátozások az orosz-ukrán háború következtében

2022.03.24. Kereskedelmi korlátozások az orosz-ukrán háború következtében

Az orosz-ukrán háború szinte teljes mértékben megbénította az érintett térség kereskedelmi forgalmát. A kereskedelmet érintő legfontosabb információkat az az alábbiakban gyűjtötték össze.

tovább

Már csak 51 adófajta van Magyarországon – melyek ezek?

2022.03.23. Már csak 51 adófajta van Magyarországon – melyek ezek?

Számba vettük a magyarországi adófajtákat és a sokéves trend egyértelműen bíztató. Szinte minden évben csökkent valamelyest az adónemek száma. 7 éve még 60, idén 51 adófajtát számoltak össze.

tovább

A cégértékesítés és cégvásárlás adóvonzatai

2022.03.21. A cégértékesítés és cégvásárlás adóvonzatai

Cégeladáskor, üzletrész értékesítésekor az eladók részéről adókötelezettség (jövedelemadó-fizetési kötelezettség) keletkezik, legyen szó akár magánszemélyről, akár társaságról. A cég vagy üzletrészvásárlás kapcsán az esetleges illetékkötelezettségeket, illetve az elhatárolt veszteségek későbbi felhasználásának lehetőségét kell megvizsgálni.

tovább