VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Elérhetők az adóbevallási tervezetek

2023.03.17. Elérhetők az adóbevallási tervezetek

A NAV az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.

tovább

Péntek helyett most szombaton változik a benzin és a gázolaj ára

2023.03.17. Péntek helyett most szombaton változik a benzin és a gázolaj ára

A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is mérséklődik március 18-án.

tovább

Egyre népszerűbbek a mobiltárcák

2023.03.17. Egyre népszerűbbek a mobiltárcák

Tovább növekedett a lakossági fizetési számlák száma, valamint a digitalizációs folyamatok eredményeként növekszik az aktívan használt bakkártyák, illetve a mobiltárcába regisztrált fizetési kártyák száma is – tájékoztatott a jegybank.

tovább

Az EU gyorsítaná a földgáz kivezetését, Magyarország új gázerőműveket épít

2023.03.16. Az EU gyorsítaná a földgáz kivezetését, Magyarország új gázerőműveket épít

Az Európai Bizottság javaslatot tett az uniós villamosenergia-piac szerkezetének reformjára, hogy felgyorsítsa a megújuló energiaforrások térnyerését és a földgáz kivezetését. Magyarország nem teljesen ezt az irányt követi.

tovább

2,4 százalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon februárban

2023.03.16. 2,4 százalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon februárban

Februárban 2,4 százalékkal, 231 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon; a hónap végén a BAMOSZ-tagok 9800 milliárd forintot kezeltek – tájékoztatott a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

tovább

GKI: a keresetek tényleges növekedése jóval kisebb a havi adatok szerintinél

2023.03.16. GKI: a keresetek tényleges növekedése jóval kisebb a havi adatok szerintinél

A kormány gazdaságfehérítő lépései miatt a kimutatott és a valós keresetek közötti különbség erőteljesen csökkent – mutat rá elemzésében a GKI.

tovább

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2023.03.16. Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Március 14-től rendelte el az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az ellenőrök többek között fokozottan vizsgálják majd az étkezési tojás és az édesipari termékek forgalmazását, míg a Nébih laboratóriumában sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint tojásfestékeket vizsgálnak majd.

tovább

Szja-bevallás: mi maradt ki a NAV által elkészített tervezetből?

2023.03.16. Szja-bevallás: mi maradt ki a NAV által elkészített tervezetből?

2023. március 15-től elérhetővé válnak a NAV által készített 2022. évi szja-bevallási tervezetek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az adózók nyugodtan hátradőlhetnek anélkül, hogy bármit módosítanának a tervezeten. Ezekre érdemes figyelni annak érdekében, hogy szja-bevallásunk hiánytalanul ki legyen töltve, és egyrészt elkerüljük az adókockázatot, másrészt minden jogszabály által biztosított adócsökkentési lehetőséggel éljünk.

tovább

Így készül a gazdaság a „védelmi és biztonsági eseményekre”

2023.03.16. Így készül a gazdaság a „védelmi és biztonsági eseményekre”

Hétfőn megjelent és kedden már hatályba is lépett a kormány rendelete „a nemzetgazdaság védelmi és biztonsági felkészítésének, mozgósításának, valamint a tartalékolás végrehajtásának szabályozásáról”.

tovább

Krisán László: „értjük, érezzük, megoldjuk”

2023.03.16. Krisán László: „értjük, érezzük, megoldjuk”

Néhány nappal a legmagasabb kamarai elismerés, a Mercur Díj átvétele után Krisán László újabb elismerésben részesült: március 14-én a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök adományozta a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójának, akit ebből az alkalomból kérdeztünk.

tovább