VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Szigorodnak a munkásszállás-építés támogatásának feltételei

2023.12.06. Szigorodnak a munkásszállás-építés támogatásának feltételei

Az új idegenrendészeti törvényjavaslattal összhangban tovább szigorodnak a munkásszállások építésének támogatási feltételei is. Ezentúl előírás lesz többek között, hogy a munkásszálláson legalább 50 százalékban magyar munkaerőt kell elszállásolni.

tovább

Átlagosan 12 százalékos béremeléssel számolnak a hazai munkaadók

2023.12.06. Átlagosan 12 százalékos béremeléssel számolnak a hazai munkaadók

Idén a januári tervekhez képest végül jóval több vállalat emelt a munkavállalók bérén, ráadásul a növelés mértéke is meghaladta az eredeti elképzeléseket. Ennek elsődleges oka a munkaerő megtartása volt és az inflációt hivatott kompenzálni, de végül nem érte el annak szintjét. A 2024-re vonatkozó béremelési elképzelések az ideinél szerényebbek, azonban több munkaadó is tervezi a béren kívüli juttatás keretösszegének emelését jövőre.

tovább

Nem hisznek a befektetők a fenntarthatósági jelentéseknek

2023.12.06. Nem hisznek a befektetők a fenntarthatósági jelentéseknek

A befektetők többsége a szabályozó hatóságoktól várja, hogy következetességet teremtsenek a vállalatok beszámolóiban.

tovább

Elindult az országos téli szezonális ellenőrzés

2023.12.05. Elindult az országos téli szezonális ellenőrzés

December 4-től 31-ig tart az országos téli szezonális ellenőrzés, amelynek fókuszában a téli ünnepi időszak legnépszerűbb termékei, illetve a vendéglátóhelyek állnak.

tovább

Befagytak a hitelkamatok a bankoknál, hiába csökkentett az MNB

2023.12.05. Befagytak a hitelkamatok a bankoknál, hiába csökkentett az MNB

November után december elején is elmaradt a bankoknál a hitelkamatok csökkentése. Hiába vágja folyamatosan most már az alapkamatot az MNB, a pénzintézetek alig reagálnak rá. A lakáshitelek kamatát két hónapja befagyasztotta az október eleje óta alkalmazott kamatplafon, a személyi kölcsönnél sincs változás – derül ki a Bank360.hu havi kamatfigyelőjéből.

tovább

Egyensúly Intézet: 2024-ben 3,2 százalékkal nőhet a GDP

2023.12.05. Egyensúly Intézet: 2024-ben 3,2 százalékkal nőhet a GDP

A magyar GDP 2023-ban 0,6 százalékkal csökken, viszont a bővülés 2024-ben elérheti a 3,2 százalékot, majd 2025-ben a 3,1 százalékot – olvasható az Egyensúly Intézet novemberi gazdasági gyorsjelentésében.

tovább

VOSZ-elnök: konstruktív együttműködés zajlott a kormányzattal az elmúlt 13 évben

2023.12.04. VOSZ-elnök: konstruktív együttműködés zajlott a kormányzattal az elmúlt 13 évben

„A kormányzattal a gazdaságpolitikáról jó és konstruktív együttműködés zajlott az elmúlt 13 évben” – idézte az MTI Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke szavait a magyar vállalkozók napja díjátadó gáláján Budapesten.

tovább

A vásárlók is szavazhatnak arról, akarnak-e december 24-én boltzárat

2023.12.04. A vásárlók is szavazhatnak arról, akarnak-e december 24-én boltzárat

Már több áruházról, boltról tudható, hogy zárva lesz szenteste napján. Ez a tény, valamint a vásárlók távolmaradása jelzés lehet a politika felé, hogy idővel hivatalosan is munkaszüneti nappá nyilvánítsák december 24-ét – mondta az InfoRádióban a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

tovább

Ennyivel kereshetünk többet jövőre

2023.12.04. Ennyivel kereshetünk többet jövőre

Magas volt az infláció idén, úgyhogy hatalmas fizetésemelésekre volna szükség, hogy ezt kompenzálni lehessen. Ennyiben senki nem reménykedik, de már vannak jóslatok. Persze ettől még az számít a leginkább, hogy a mi munkaadónk mit gondol a dologról. Ha pedig vállalkozó valaki, az megint csak más helyzet.

tovább

Rezsicsökkentéssel kedvez a vállalkozóknak a kormány: jön a 10 eurós energiaár-csökkentés

2023.12.04. Rezsicsökkentéssel kedvez a vállalkozóknak a kormány: jön a 10 eurós energiaár-csökkentés

A vállalkozókat érintő rezsicsökkentésről döntött a kormány. Orbán Viktor a Magyar Vállalkozók Napján elmondott beszédében jelentette be, hogy 10 eurós csökkentést hajtanak végre a vállalati energiaáraknál. A részleteket később hozzák nyilvánosságra, de elemzői várakozások szerint az ipari villamosenergia egységára csökkenhet majd ennyivel, vagyis nagyjából 3800 forinttal.

tovább