VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Kockázatkezelési terv készítésében segít a Nébih

2024.01.09. Kockázatkezelési terv készítésében segít a Nébih

A növényútlevél kiállítására felhatalmazott vállalkozóknak a károsítók jelentette kockázatok kezelésére hatékony tervekkel kell rendelkezniük. A Nébih szakemberei a követelmények teljesítéséhez, valamint a tervek elkészítéséhez kapcsolódóan útmutatót készítettek, amely segítséget nyújt a vállalkozóknak a megfelelő tartalom rögzítésében.

tovább

Fontos változások a növényegészségügyi bejelentések kapcsán

2024.01.09. Fontos változások a növényegészségügyi bejelentések kapcsán

Módosult az április 30-ig szükséges növényegészségügyi bejelentések formanyomtatványa.

tovább

Drasztikus drágulás jön a bankokban – de kikerülhető

2024.01.09. Drasztikus drágulás jön a bankokban – de kikerülhető

Közel ötödével drágulhat áprilistól a bankolás, ennyivel emelhetik díjaikat a bankok a szabályok szerint. A BiztosDöntés.hu szakértője szerint az átlagos ügyfelek az Alapszámlára váltással, a többet bankolók a kedvezményes csomagok választásával és az sms-szolgáltatás push-üzenetre cserélésével ennek ellenére több ezer forinttal csökkenthetik a banki költségeiket.

tovább

Változnak a külföldi toborzás feltételei – átírhatja a munkaerőpiaci viszonyokat

2024.01.09. Változnak a külföldi toborzás feltételei – átírhatja a munkaerőpiaci viszonyokat

2024. január 1-én lépett hatályba a kormányrendelet, amely több pontban is módosítja a külföldi munkavállalók kölcsönzésének jogszabályi környezetét. A Work Force HR szolgáltató szerint a jövőben megváltozhat, hogy milyen állásokat töltenek be nemzetközi munkaerővel.

tovább

Mi változik 2024-től a bérszámfejtésben?

2024.01.09. Mi változik 2024-től a bérszámfejtésben?

Az RSM Hungary friss blogbejegyzésben összefoglalta, hogy a vállalatoknak, a munkáltatóknak milyen, 2024 januárjától érvényben levő változásokkal kell tisztában lenniük a bérszámfejtéshez kapcsolódó adózás – szja, szocho – egészségbiztosítás, béren kívüli juttatások és minimálbér tekintetében.

tovább

Február 5-én startol a 30 milliárdos pályázat a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseinek

2024.01.08. Február 5-én startol a 30 milliárdos pályázat a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseinek

A hazai gazdasági társaságok a január 5-én közzétett kiírás szerint tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához igényelhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást. A 30 milliárd forintos keretösszegből egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forint támogatás nyerhető el.

tovább

Megfeleződtek a kamatok, jöhet a hitelkiváltás ideje

2024.01.08. Megfeleződtek a kamatok, jöhet a hitelkiváltás ideje

A tavaly januári csúcsok óta hatalmas mértékben csökkent az összes olyan mutató, amely meghatározza Magyarországon a banki hitelek kamatát. Ha folytatódik ez a folyamat, akkor érdemes lesz elgondolkozni a hitelkiváltáson mindenkinek, aki most még kamatstopban van, vagy a magas kamatok idején, 2022 végén, 2023-ban vett fel kölcsönt.

tovább

Czomba Csaba: A lakossági fogyasztás is nőhet a béremelés hatására

2024.01.08. Czomba Csaba: A lakossági fogyasztás is nőhet a béremelés hatására

A szolidaritás és az együttműködés elve alapján a legalacsonyabb keresetűeknek kompenzációt kell adni – mondta Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) társelnöke, a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei elnöke.

tovább

Egyensúly Intézet: idén 5,7 százalékra csökkenhet az infláció

2024.01.08. Egyensúly Intézet: idén 5,7 százalékra csökkenhet az infláció

Jelentősen lassuló inflációra, a tavalyi 0,6 százalékos GDP-csökkenés után idén újrainduló növekedésre és fokozatosan leértékelődő forint-euró árfolyamra számít az Egyensúly Intézet 2023. téli elemzésében.

tovább

Ipari termelői árak: novemberben 6,6 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest

2024.01.08. Ipari termelői árak: novemberben 6,6 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest

2023 novemberében az ipari termelői árak átlagosan 6,6 százalékkal alacsonyabbak voltak az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 1,9, az exportértékesítéséi 8,9 százalékkal csökkentek.

tovább