VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

A VOSZ sem ért egyet a kata-szabályok változásával

2020.07.02. A VOSZ sem ért egyet a kata-szabályok változásával

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint az adónem nagyban hozzájárult a feketegazdaság visszaszorulásához.
A több százezer legálisan működő kisvállalkozás érdekében mindenképpen meg kell tartani jelenlegi formájában a kisadózó vállalkozások tételes adóját - írta közleményében a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége.

tovább

Változások az új Széchenyi Kártya Programban

2020.06.16. Változások az új Széchenyi Kártya Programban

Óriási érdeklődés mellett napokon belül kibővül és módosul a kedvezményes új Széchenyi Kártya Program keretében adható hitelek feltételrendszere. Az új hitelek célja továbbra is a válság hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro-, kis-, és középvállalatok forráshoz juttatása.

tovább

Munkahelyteremtő bértámogatás

2020.06.07. Munkahelyteremtő bértámogatás

A munkaadók a járási hivatalokhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet, további fix 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglal-koztatási kötelezettség mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft havonta.

tovább

Gazdálkodó szervezetek, egyéni vállalkozók fizetési kedvezményei

2020.06.05.

A NAV a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, melyek az adózók széles körét érintik. Ezek ahátrányosan befolyásolhatják az adófizetési által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások) kötelezettség teljesítését, aminek áthidalására a törvényi keretek között, kérelemre az alábbi fizetési kedvezmények engedélyezhetők:

tovább

Megjelent a GINOP pályázat: 70%-os támogatás, 100% előleggel vállalkozásoknak!

2020.05.23. Megjelent a GINOP pályázat: 70%-os támogatás, 100% előleggel vállalkozásoknak!

Megjelent a mikro-kis és középvállalkozásokat segítő GINOP pályázati felhívás. A vállalatok többek között új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására vehetnek igénybe támogatást. Minimum 5.000.000 Ft, maximum 153.500.000 Ft támogatás igényelhető, mely 100% előleg formájában kerülhet rövid időn belül folyósításra!

tovább

Bértámogatás: szinte ingyen lehet felvenni minimálbéres dolgozókat

2020.05.23. Bértámogatás: szinte ingyen lehet felvenni minimálbéres dolgozókat

Új, ezúttal munkahelyteremtést ösztönző bértámogatást indított a kormány május 18-án. Becslések szerint eddig már több mint 120 ezer ember veszítette el az állását, ezt nem tudták megakadályozni az intézkedésekkel, és most arra kaphatnak vissza nem térítendő támogatást a munkáltatók, ha bővítik a létszámukat.

tovább

Új támogatás minden vidéki magánszálláshelynek!

2020.05.21. Új támogatás minden vidéki magánszálláshelynek!

Magyarország kormánya arról döntött, hogy újabb 150 milliárd forintot biztosít turisztikai fejlesztésekre, a magyarországi szálláshelyek teljeskörű megújítását célzó program utolsó szakaszának megvalósítására. Minden magánszálláshely, beleértve a legkisebb falusi turisztikai szolgáltatókat is, szobánként 1 millió forint támogatást kap felújításra még az idén.

tovább

Megjelent a pályázat elektromos autó beszerzésekre - akár 55% támogatás!

2020.05.19. Megjelent a pályázat elektromos autó beszerzésekre - akár 55% támogatás!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Klímavédelmi Akciótervhez kapcsolódóan pályázati kiírást tett közzé ötmilliárd forintos keretösszeggel, elektromos autó és/vagy elektromos robogó beszerzésére. A támogatás akár a vételár 55%-a is lehet.

tovább

Május 15-től igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei

2020.05.18. Május 15-től igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett 2020. május 15-től igényelhető négy új, speciálisan a válsághelyzetre kialakított Széchenyi Kártya konstrukció.

tovább

Agrár Széchenyi Kártya Plusz hitel igényelhető - max. 200 MFt - 100 %-os támogatás

2020.05.12. Agrár Széchenyi Kártya Plusz hitel igényelhető - max. 200 MFt - 100 %-os támogatás

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére, a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel került bevezetésre.

tovább