voszborsod

Híreink

Uniós rendelet védi a vállalkozásokat az online közvetítőcégekkel szemben

2019.08.31. Uniós rendelet védi a vállalkozásokat az online közvetítőcégekkel szemben

Az eddigieknél szigorúbb szabályok mellett, átláthatóbban kell működniük 2020. július 12-től a vállalkozások és fogyasztók közé ékelődő online közvetítő szolgáltatóknak.

tovább

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint

2019.08.31. A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közétette az Európai Bizottság „A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint” című gyakorlati útmutatóját.

tovább

Digitális önkormányzat: már nem álom a sorban állás nélküli ügyintézés

2019.08.18. Digitális önkormányzat: már nem álom a sorban állás nélküli ügyintézés

Országossá vált az önkormányzati online ügyintézés, így pár kattintással már 150-nél is több különféle közigazgatási ügy indítható, illetve követhető egyszerűen nyomon

tovább

Biztonsági öv nélkül száguldozunk az internetes sztrádán

2019.08.18. Biztonsági öv nélkül száguldozunk az internetes sztrádán

Az interneten vásárlók között többségben vannak a készpénzmentes fizetési módokat preferálók, ám az online vásárlás biztonságosságában saját felelősségét még csak kevés felhasználó látja.

tovább

Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

2019.08.18. Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

A betegségek sajnos nincsenek tekintettel a nyaralásra, ezért fontos, hogy európai utazásunk során megkapjuk a szükséges egészségügyi ellátást. Ebben segít az egészségbiztosítási kártya.

tovább

Családi vállalkozások: rövidtávú kihívások vs. hosszútávú vízió

2019.08.18.

Azok a tulajdonosok, akik épp a következő generációnak tervezik átadni a kontrollt, közvetlen, személyes nyomás alatt állnak a vállalat és a család hosszú távú jövője és a napi ügyekben rejlő lehetőségek szorításában.

tovább

További 3,5 milliárd munkahelyteremtésre

2019.08.04.

Újabb 3,5 milliárd forint munkahelyteremtő támogatásra pályázhatnak augusztustól a mikro-, kis- és középvállalkozások, a pénzből 1500 új álláshely is létrejöhet Magyarországon – jelentette be Varga Mihály.

tovább

A gazdaságvédelmi akciótervben a VOSZ javaslatai is megjelennek

2019.06.23.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tagjainak javaslatai is megjelennek a kormány gazdasági stratégiájában – mondta az Üzletem.hu-nak Ádám Imre, a szervezet alelnöke.
A május végén bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv több intézkedésében is megjelennek a VOSZ által képviselt vállalkozások javaslatai.

tovább

Újra indul az energiahatékonysági pályázat vállalkozásoknak

2019.05.04. Újra indul az energiahatékonysági pályázat vállalkozásoknak

Hamarosan megjelenik a GINOP-4.1.4-19 "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című felhívás, amelyre támogatási kérelmet mikro- kis- és középvállalkozások nyújthatnak be. A pályázat keretében minimum 3 millió Ft, maximum 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni.

tovább

Megtartotta 2019. évi Közgyűlését a VOSZ B-A-Z. Megyei Szervezete

2019.04.04. Megtartotta 2019. évi Közgyűlését a VOSZ B-A-Z. Megyei Szervezete

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete ez évi megyei közgyűlését nagy érdeklődés mellett tartotta meg a miskolci City Hotelben. A plénumot a megye vállalkozóit érintő fontos közigazgatási, hivatali aktualitásokról tájékoztatta az adott szakterület egy-egy prominens képviselője.

tovább