VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

NKFI Alap: 147 milliárd forint értékben jönnek új pályázatok 2024-ben

2024.01.25. NKFI Alap: 147 milliárd forint értékben jönnek új pályázatok 2024-ben

A Kulturális és Innovációs Minisztérium kihirdette a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) 2024. évi Programstratégiáját.

tovább

Munkavállalási engedélyezési változások 2024-ben: új lehetőségek a magyar kkv-k előtt

2024.01.25. Munkavállalási engedélyezési változások 2024-ben: új lehetőségek a magyar kkv-k előtt

A 2024-es év fordulópontot jelent a magyar munkaerőpiac történetében. A munkavállalási engedélyezési rendszer átalakulása nemcsak új kihívásokat hozott, de új lehetőségeket is kínál a kis- és középvállalkozásoknak a harmadik országbeli munkaerő bevonására – hívja fel a figyelmet a Híd Consulting.

tovább

Retteghetnek a magyar munkavállalók: ha ezt meglépi a munkahelyük, egyből menniük kell

2024.01.25. Retteghetnek a magyar munkavállalók: ha ezt meglépi a munkahelyük, egyből menniük kell

Tendenciaszerűen tovább romlott az üzleti hangulat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megbízásából elkészült 2023. negyedik negyedéves kutatás adatai szerint, amely ezúttal is az Egyensúly Intézet végzett el, amely egy éve kezdte el mérni a VOSZ tagvállalkozásainak gazdasági hangulatát.

tovább

A vásárlóerő csökkenése sokkolta a kkv-kat 2023-ban

2024.01.25. A vásárlóerő csökkenése sokkolta a kkv-kat 2023-ban

A negyedik negyedéves adatok szerint a VOSZ Barométer Index 50 százalékra csökkent az év eleji 61 százalékról. A friss kutatást bemutató sajtóbeszélgetésen az is elhangzott, hogy a VOSZ tagvállalkozások számára kiemelt problémákat és nehézséget jelentettek a csökkenő vásárlóerő, az infláció, valamint új elemként a fizetési morál romlása.

tovább

Beindult a kamatcsökkentési verseny a személyi hiteleknél

2024.01.24. Beindult a kamatcsökkentési verseny a személyi hiteleknél

Tavaly a folyósított lakossági kölcsönök harmada személyi kölcsön volt, miközben a lakáshitel piac harmada eltűnt, a személyi hitel kihelyezés meghaladta a 2022. évit. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint idén a bankok egymás közötti versenyének köszönhetően végre a személyi kölcsönök kamatai is nagyot csökkenhetnek – januárban már látszanak ennek jelei.

tovább

A cégek ötöde szigorított a home office szabályokon

2024.01.24. A cégek ötöde szigorított a home office szabályokon

A megkérdezett hazai vállalkozások közel egyötödénél szigorítottak az elmúlt egy évben a home office szabályokon a Schneider Electric felmérése szerint. Az otthoni munkavégzés lehetősége széleskörűen elterjedt, a kutatásban részt vevő HR-szakemberek 90 százaléka jelezte, hogy cégénél van ilyen lehetőség. Ugyanakkor az is jól látszik, hogy egyre nagyobb az igény a keretek meghatározására és azok szigorú betartatására.

tovább

VOSZ Barométer: tovább romlott a kkv-k üzleti hangulata 2023 utolsó negyedévében

2024.01.24. VOSZ Barométer: tovább romlott a kkv-k üzleti hangulata 2023 utolsó negyedévében

Tovább romlott az üzleti hangulat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megbízásából készült 2023. negyedik negyedéves kutatás adatai szerint. Az elemzést az Egyensúly Intézet végezte, amely egy éve kezdte el mérni a VOSZ tagvállalkozásainak üzleti hangulatát.

tovább

Krisán László: fontos újdonság a kkv-hitelek garanciadíjának a csökkentése

2024.01.24. Krisán László: fontos újdonság a kkv-hitelek garanciadíjának a csökkentése

2023-ban több mint 46 ezer szerződést kötöttek meg közel 1700 milliárd forint összegben a Széchenyi Kártya MAX+ keretében. A program idei négy nagy változása mellett a garanciadíjak Garantiqa Hitelgarancia Zrt. általi csökkentése is fontos új elem, utóbbit üdvözli a programot koordináló KAVOSZ Zrt.

tovább

Az egyre olcsóbb lakáshitelek is jóval drágábbak, mint három éve

2024.01.23. Az egyre olcsóbb lakáshitelek is jóval drágábbak, mint három éve

Januártól már 7 százalék körüli THM-mel vehetünk fel 10 millió forintos lakáshitelt átlagbérrel, míg egy éve még 10 százalék körül járt a teljes hiteldíj mutató. Három évvel ezelőtt azonban 4 százalékos THM-re is lehetett jelzálogkölcsönt kapni, aminek havi 12-14 ezerrel kisebb volt a törlesztőrészlete, mint a most felvehetőké. A CSOK Plusz hitel viszont erre is ráver néhány ezerrel forinttal.

tovább

Man at Work: a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés trendjei

2024.01.23. Man at Work: a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés trendjei

Várhatóan 2024-ben is mozgalmas év várható a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területén. Érdemes visszatekinteni, milyen trendek uralták 2023-at a munkaerőpiacot ebben a szegmensben. A személyzeti szolgáltatások egyik legnagyobb magyar tulajdonú résztvevője, a Man at Work összefoglalta tapasztalatait.

tovább