VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Kisadózókkal kötött szerződések és béren kívüli juttatások: bírság is lehet belőle

2020.10.10. Kisadózókkal kötött szerződések és béren kívüli juttatások: bírság is lehet belőle

A kisadózókkal (például KATA-s vállalkozókkal) kötött szerződések és a béren kívüli juttatásként nyújtott utalványokkal kapcsolatos kötelezettségek vizsgálatára kiemelten fókuszál az adóhatóság. Erről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön tájékoztatást is adott ki.

tovább

Az MNB 50 pontos javaslata a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésére

2020.10.09.

A koronavírus járvány második hulláma által okozott rendkívüli helyzetben a Magyar Nemzeti Bank egy új, 50 pontos javaslatcsomaggal kívánja támogatni a Kormány válságkezelő és gazdaságélénkítő munkáját.

tovább

Cápák között, avagy amit tudnod kell, ha kockázati tőkebefektetést szeretnél

2020.10.08. Cápák között, avagy amit tudnod kell, ha kockázati tőkebefektetést szeretnél

A hagyományos hitelezés mellett egyre népszerűbbnek számít a kockázati tőkebefektetés a kis- és középvállalkozások körében, sokan azonban nincsenek pontosan tisztában az ezen finanszírozási forma igénybevételéhez szükséges tudnivalókkal. A szakértők összegyűjtötték azokat a legfontosabb pénzügyi fogalmakat, amelyek megmutatják a vállalkozás sikerességét és egyben alapját képezik a kockázati tőkebefektetők döntésének.

tovább

Taxisok számára is elérhető a 0 százalékos Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel

2020.10.05. Taxisok számára is elérhető a 0 százalékos Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett Széchenyi Kártya Program konstrukciók folyamatosan igazodnak a vállalkozások igényeihez. A Széchenyi Kártya Programban 2020. szeptember 21-én bevezetésre került Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel október 22-től már a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások számára is elérhető

tovább

2021-től új, nagy keretű vállalkozásfejlesztési pályázatok indulnak!

2020.09.27. 2021-től új, nagy keretű vállalkozásfejlesztési pályázatok indulnak!

Soha nem látott méretű források érkeznek a magyar gazdaságba a vállalkozások fejlesztésére a 2021-2027-es európai uniós pályázati ciklusban. György László államtitkár a vállalkozásoknak tartott tájékoztatót, ahol bemutatta a 2021-27-es európai uniós források várható felhasználását.

tovább

Széchenyi Kártya - újabb 0 %-os hitelek

2020.09.25. Széchenyi Kártya - újabb 0 %-os hitelek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyásával 2020. szeptember 21-től bevezették a Széchenyi Turisztikai Kártyát, és ezzel egy időben megkezdődött az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz forgalmazása is. Az új hitelek a VOSZ-nál is igényelhetők.

tovább

Munkajogi kérdések és a COVID-19

2020.09.22. Munkajogi kérdések és a COVID-19

A koronavírus (COVID-19) 2020. tavaszi első hullámában a kormány által elrendelt rendkívüli helyzet és az ahhoz kapcsolódó rendkívüli intézkedések – jogszabályok segítették elő a védekezést.

tovább

ÚJ GINOP/VEKOP pályázatok indulnak ősszel!

2020.09.09.

Jelentősen változik a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak összetétele a Covid19 vírus hatására. Több új pályázat is megjelenik idén és folytatódik a kkv-kat támogató kiírások dömpingje is.

tovább

Uniós pályázatok: milyen új kiírások jönnek?

2020.08.28. Uniós pályázatok: milyen új kiírások jönnek?

A GINOP éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1474/2020 Kormányhatározat 2020 II. negyedéves módosításai közül néhányat emeltünk ki.

tovább

Új konstrukcióval bővül a Széchenyi Kártya Program

2020.08.26. Új konstrukcióval bővül a Széchenyi Kártya Program

Nulla százalékos, szabad felhasználású hitel turisztikai vállalkozásoknak, állami garanciavállalással

tovább