VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Jelölési és pályázati felhívás VOSZ-díjakra

2023.03.09. Jelölési és pályázati felhívás VOSZ-díjakra

A VOSZ várja a jelöléseket a 2023-as Év Vállalkozója díjra, a Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója díjra és a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjra.

tovább

Jegybanki elemzés a februári inflációs adatokról

2023.03.09. Jegybanki elemzés a februári inflációs adatokról

A januári 25,7 százalékot követően februárban éves összevetésben 25,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak. Az adatokat Rippel Géza, az MNB szakértője vette sorra.

tovább

Túl a csúcson? – Februárban már „csak” 25,4 százalékos volt az infláció

2023.03.09. Túl a csúcson? – Februárban már „csak” 25,4 százalékos volt az infláció

A januári 25,7 százalék után 2023. februárban a fogyasztói árak átlagosan 25,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább

Munkaszerződés módosítása: új szabályok léptek életbe

2023.03.08. Munkaszerződés módosítása: új szabályok léptek életbe

A Munka Törvénykönyvének 2023. január 1-jétől életbe lépő változásai érintették a munkaszerződés módosításának lehetőségét is. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

tovább

Infláció alatti béremelést terveznek a hazai kkv-k

2023.03.08. Infláció alatti béremelést terveznek a hazai kkv-k

Kissé erősödött a vállalkozások foglalkoztatási szándéka. A cégek közel negyede tervez munkaerőfelvételt, miközben újra 10 százalék alatt van az elbocsátásban gondolkodók aránya. Átlagosan 11 százalékos fizetésemelésre készülnek a cégek, ami messze elmarad az idei inflációtól. Emellett a tervezett béren kívüli juttatásokat tekintve is kismértékű javulás történt, minden második cégnél számíthatnak rá a munkavállalók.

tovább

5,5 milliárd forint támogatás a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

2023.03.08. 5,5 milliárd forint támogatás a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

Plusztámogatásként 5,5 milliárd forint kapnak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten, az akkreditált foglalkoztatókkal folytatott egyeztetés után.

tovább

Tovább polarizálódik a munkaerőpiac

2023.03.07. Tovább polarizálódik a munkaerőpiac

Milyen hatást gyakorolt az infláció a munkaerő-piaci folyamatokra? Hogyan változtatta meg a munkavállalói preferenciákat? Milyen lehetséges eszközei vannak egy HR Vezetőnek a kihívások kezelésére? A kérdésekre Benkhard Ágost, a PwC Magyarország menedzsere válaszol.

tovább

Könnyítés a belföldre előállító élelmiszeripari vállalkozásoknak

2023.03.07. Könnyítés a belföldre előállító élelmiszeripari vállalkozásoknak

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jelzésének is köszönhetően megszűnt a belföldi piacra értékesítő, NETA-köteles terméket előállító élelmiszeripari vállalkozások népegészségügyi termékadófizetési kötelezettség halmozódásból eredő hátránya. A magyarországi feldolgozók nem lesznek a belpiacon sem versenyhátrányban a külföldi cégek import termékeivel szemben.

tovább

6 forinttal nő a gázolaj nagykereskedelmi ára szerdán

2023.03.07. 6 forinttal nő a gázolaj nagykereskedelmi ára szerdán

Emelkedik a gázolaj ára szerdán a magyar kutakon, a benziné nem változik.

tovább

Innen tudhatja meg, mennyi gépjárműadót kell fizetnie

2023.03.07. Innen tudhatja meg, mennyi gépjárműadót kell fizetnie

Február közepe óta érkeznek az autósok elektronikus tárhelyére a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a NAV-tól. Akinek nincs ügyfélkapuja, az postán kapja meg az iratokat. A NAV applikációjában, a NAV-Mobilban bárki megnézheti az aktuálisan fizetendő összeget, ha van elektronikus azonosítása – tájékoztatott az adóhivatal.

tovább