VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Profession.hu: most érdemes toborozni

2023.07.13. Profession.hu: most érdemes toborozni

2023 második negyedévében tovább erősödött munkavállalói aktivitás a hazai munkaerőpiacon. Az ország minden vármegyéjében nőtt az álláshirdetésekre érkezett jelentkezések száma: az előző év azonos időszakához képest átlagosan 44 százalékkal. A legnagyobb emelkedés Budapesten, valamint Békés és Pest vármegyében mérhető, a meghirdetett állások száma azonban csökkent – olvasható a Profession.hu negyedéves jelentésében.

tovább

Így figyeli a „NAV-testvér” az online piactereket

2023.07.13. Így figyeli a „NAV-testvér” az online piactereket

A NAV szünet nélkül monitorozza az online piactereket, közösségi oldalakat, amelyeken egyre nagyobb volumenű az e-kereskedelem, az utóbbi években ipari méreteket öltött az a sajátos reklámözön, amivel a virtuális médiában igyekeznek megszólítani a vásárlókat. A kiterjedt piac szereplőinek működése jelentős kockázatokat hordoz, ami az állam költségvetési bevételeit veszélyezteti.

tovább

Tíz éven belül megduplázódhat a magyar multik száma

2023.07.13. Tíz éven belül megduplázódhat a magyar multik száma

A következő évtizedben kell megduplázódnia a magyar multik számának. Ha megmaradunk a mostani helyzetben, az hosszú évekre vissza tudja vetni a fejlődésünket – mondta a Világgazdaságnak Szabados Richárd, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (a Gazdaságfejlesztési Minisztérium vállalkozásfejlesztési ügynöksége) június elején kinevezett ügyvezetője.

tovább

Aktuális kihívások a vállalkozói szférában

2023.07.13. Aktuális kihívások a vállalkozói szférában

Párizsban gyűltek össze az OECD-országok KKV és Vállalkozási Miniszterei, hogy megtárgyalják, hogyan segíthetik a vállalkozásokat válságállóbbá válni. A 2018 óta első ízben megtartott miniszteri tanácskozást az OECD Gazdasági Tanácsadó Testülete (BIAC) által szervezett nemzetközi kutatás és egy különleges szakmai fórum előzte meg, melyet Kovács Patrik, a VOSZ Társelnöke és a BIAC KKV Bizottságának vezetője elnökölt.

tovább

Már az inflációval is kezdik felvenni a versenyt a nyugdíjpénztárak

2023.07.12. Már az inflációval is kezdik felvenni a versenyt a nyugdíjpénztárak

A magánnyugdíjpénztárak többsége két számjegyű hozammal zárta az idei első félévet, az önkéntesek több mint harmadánál is 10 százalék fölötti árfolyam-emelkedés volt június végéig. A nyugdíjpénzek lassan már a magas inflációval is felveszik a versenyt.

tovább

Megpecsételődött a Bónusz Magyar Állampapír sorsa

2023.07.12. Megpecsételődött a Bónusz Magyar Állampapír sorsa

A jelenleg vásárolható BMÁP-sorozat következő kamatperiódusra szóló kamata csaknem 4 százalékpontot fog zuhanni a mostani periódushoz képest. Ezzel a Bankmonitor.hu szakértői szerint végleg eldőlt a kamatverseny az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír és vetélytársa, a Bónusz Magyar Állampapír között.

tovább

Hogyan lehetséges a termőföld elbirtoklása?

2023.07.12. Hogyan lehetséges a termőföld elbirtoklása?

Ingatlanok tulajdonjogát elbirtoklás útján is meg lehet szerezni. Ez alól nem kivétel a termőföldnek minősülő ingatlan sem. Azonban a termőföld sajátos jogi helyzetére tekintettel érdemes tisztában lenni a termőföld elbirtoklásának speciális szabályaival is. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

tovább

Augusztus 1-jén lép hatályba az állami építési beruházásokat szabályzó törvény

2023.07.12. Augusztus 1-jén lép hatályba az állami építési beruházásokat szabályzó törvény

Augusztus 1-jén lép életbe az állami építési beruházások teljes életciklusát szabályozó új törvény, amely az összes, legalább 50 százalékban magyar költségvetési, illetve uniós forrásból finanszírozott beruházásra vonatkozik a jövőben – jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

tovább

Egységes kérelem problémák: 28 ezer termelőnek kell „tisztáznia a tényállást”

2023.07.11. Egységes kérelem problémák: 28 ezer termelőnek kell „tisztáznia a tényállást”

28 ezer termelő kapott elektronikus úton értesítést arról az elmúlt időszakban, hogy adminisztratív meg nem felelések vagy a műholdfelvételek által detektált eltérések vannak a beadott 2023. évi egységes kérelmükben – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

tovább

Kétmilliárd forintos fejlesztés a Miskolc Holding Zrt. ipari parkjában

2023.07.11. Kétmilliárd forintos fejlesztés a Miskolc Holding Zrt. ipari parkjában

Kétmilliárd forint értékben fejlesztette ipari parkjának infrastruktúráját a Miskolc Holding Zrt. annak érdekében, hogy a vármegyeszékhely továbbra is vonzó célpontja legyen a beruházásoknak – közölte a megyei jogú város önkormányzata hétfőn.

tovább