VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Czomba Sándor: a tartós álláskeresők elhelyezkedését segítő inkubátor program indult

2024.04.23. Czomba Sándor: a tartós álláskeresők elhelyezkedését segítő inkubátor program indult

Április 22-től lehet pályázni a tartós álláskeresők elhelyezkedését támogató, 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló pályázatra. A programban sikeresen pályázók lehetőséget kapnak arra, hogy három hónapra kipróbálják magukat a választott álláshelyen – jelentette be közleményében Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

tovább

Elindult az új agrártámogatási honlap

2024.04.22. Elindult az új agrártámogatási honlap

A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

tovább

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra

2024.04.22. Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra

Szeptembertől az MNB ajánlása alapján várhatóan minden banknál napi limitösszeget vezetnek be az átutalásokra a csalások kivédésére. Ezt az ügyfelek átállíthatják esetileg, ha nagyobb összeget akarnak valamiért utalni – derül ki a Bank360.hu összeállításából. Van olyan bank, amelyiknél már most is van ilyen védelmi korlát, az OTP pedig a hét elején értesítette az ügyfeleit, hogy májusban 1 millió forintos limitet vezet be az átutalásoknál.

tovább

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

2024.04.22. Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április negyedik hetében?

2024.04.21. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április negyedik hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 22-én kezdődő héten.

tovább

A BOKIK SZÉKHÁZÁBAN KERESTÉK A MEGOLDÁSOKAT

2024.04.21. A BOKIK SZÉKHÁZÁBAN KERESTÉK A MEGOLDÁSOKAT

Az országos vállalkozásfejlesztési program keretében neves előadók voltak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) vendégei csütörtökön.

tovább

Csökkenő vásárlőerő, veszteséges működés, infláció

2024.04.21. Csökkenő vásárlőerő, veszteséges működés, infláció

Az idei első negyedévben tovább gyengélkedett az üzletmenet Magyarországon - ezt mutatják a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megbízásából készült VOSZ Barométer Index friss számai. Ugyanakkor néhány területen már megjelentek a javulás jelei, ami arra utal, hogy a lakossági kereslet élénkülése a következő negyedévekben lassan elkezdheti pörgetni a gazdaságot.

tovább

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG

2024.04.21. Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország az e-kereskedelmi know-how, valamint a magyar kis- és középvállalatok (kkv) online értékesítési csatornáinak fejlesztésére a régióban – közölte az eMAG csütörtökön az MTI-vel.

tovább

Figyelmeztetést kaptak a bankok az MNB-től

2024.04.18. Figyelmeztetést kaptak a bankok az MNB-től

Vezetői körlevélben utasította a bankokat az MNB, hogy amikor árat emelnek, világosan magyarázzák el az ügyfeleknek, miért döntöttek így, és lehetőleg színes betűkkel vagy háttérrel kiemelve jelöljék a kondíciós listákban – írja a Bank360.hu.

tovább

Megkerülhetetlen a kisvállalati szektor

2024.04.18. Megkerülhetetlen a kisvállalati szektor

Tavaly előtt háromezer milliárd forint értékben igényeltek Széchenyi Kártya hitelkonstrukciót.

tovább