VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

A katás vállalkozóknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket

2021.01.08. A katás vállalkozóknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket

2021. január 1-je óta a kisadózó vállalkozásoknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket kataalanyiságukról – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

tovább

Akár 70% támogatás mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására!

2021.01.03. Akár 70% támogatás mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására!

Hamarosan megjelenik a 2021-27-es időszak új, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című ( VINOP-1.2.1-21 kódszámú) pályázati felhívása, mely keretében mikro-, kis-, és középvállalkozások igényelhetnek támogatást.

tovább

Kutatás-fejlesztési pályázat vállalkozásoknak akár 1 Mrd Ft támogatással!

2021.01.02. Kutatás-fejlesztési pályázat vállalkozásoknak akár 1 Mrd Ft támogatással!

Hamarosan megjelenik a 2021-27-es időszak új, „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című (VINOP-2.1.2-21 kódszámú) pályázati felhívása, mely keretében mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok igényelhetnek akár 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

tovább

Online Számla: március végéig tart a szankciómentes időszak

2021.01.01. Online Számla: március végéig tart a szankciómentes időszak

A NAV március végéig nem szab ki mulasztási bírságot akkor, ha az áfa-alanyok nem, vagy nem megfelelően szolgáltatnak adatot azokról a számláikról, amelyek 2021. január 4-től újonnan kerülnek be az adatszolgáltatással érintett számlák körébe.

tovább

Gazdasági társaságok működtetése elektronikus úton: taggyűlés, cégeljárás

2020.12.28. Gazdasági társaságok működtetése elektronikus úton: taggyűlés, cégeljárás

Régóta fennáll a lehetősége annak, hogy a tagoknak ne kelljen feltétlenül személyesen megjelennie egy taggyűlésen ahhoz, hogy működtessék a gazdasági társaságukat, azonban a gyakorlatban ezzel kevesen éltek. A jelenlegi rendkívüli helyzetben ismét elengedhetetlenné válik, hogy írásbeli szavazással, vagy elektronikus távközlő eszköz útján kerüljön megtartásra egy taggyűlés.

tovább

Ha a katás számlát még idén kifizetik, az idei szabályok vonatkoznak rá, de mi lesz jövőre

2020.12.24. Ha a katás számlát még idén kifizetik, az idei szabályok vonatkoznak rá, de mi lesz jövőre

Két okból is aktuális a munkaviszony és a megbízási viszony elhatárolása. Egyrészt a nagy port kavart kata-módosítás miatt, másrészt a munkajogi szabályok teljesítése szempontjából. Utóbbi kapcsán a Kúria nemrég hozott ítélete lehet érdekes.

tovább

Ezért fontosak a családoknak az akcióterv új elemei

2020.12.23. Ezért fontosak a családoknak az akcióterv új elemei

Mégis mindenki számára marad a hitelmoratórium, kedvezményes hitelt kapnak a gyereket nevelő családok – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök 2020. december 19-én a Facebookon.

tovább

A cafeteria-juttatások zömét jövőre is a SZÉP-kártyán keresztül fizethetik ki

2020.12.21. A cafeteria-juttatások zömét jövőre is a SZÉP-kártyán keresztül fizethetik ki

Bár a cafeteria-szabályok nem változnak, a szociális hozzájárulási adónak a járványhelyzet miatti időleges elengedése, valamint hosszabb távon is csökkentett mértéke miatt 2021-ben összességében némileg magasabbak lesznek a kifizetett cafeteria-juttatások, mint idén.

tovább

A hitel-visszafizetési moratóriumot 2021. július 1.-ig meghosszabbítják

2020.12.19. A hitel-visszafizetési moratóriumot 2021. július 1.-ig meghosszabbítják

2020. 12.19.-én saját közösségi oldalán jelentette be Orbán Viktor, hogy a járvány második hullámában a vállalkozásokat és a munkahelyeket is érintő újabb intézkedéseket hozott meg a magyar kormány. A családok és a gazdaság védelmében négy döntés született.

tovább

Könnyítések és adókedvezmények családi gazdaságok számára

2020.12.18.

A családi gazdaságoknál is felmerülő generációváltás, vagyis az utódlás kérdése egyre aktuálisabb kihívás. Újfajta működési lehetőségeket és számos előnyt biztosít a mezőgazdaságban tevékenykedő családi gazdaságok hosszútávú működésének biztosítására az új jogszabályi keretrendszer.

tovább