VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új eVÁM webalkalmazása

2021.08.05. Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új eVÁM webalkalmazása

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező, 22 euró értéket meg nem haladó áruk áfamentessége. Értéktől függetlenül áfát kell fizetni e termékekre, és vám-árunyilatkozatot kell benyújtani a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, amely az új, webes felületen lehetővé teszi a nyilatkozatok online benyújtását.

tovább

Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

2021.07.30. Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

Érdemes kihasználni a legújabb adóügyi könnyítést, amely szerint a koronavírus-válság miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A kérelmeket idén év végéig lehet benyújtani.

tovább

A fuvarokmányok papírmentessé válnak

2021.07.22. A fuvarokmányok papírmentessé válnak

A fuvarokmányokat a gépkocsivezetők a jövőben egy okoseszközön követhetik nyomon „vaskos dossziék és papírhalmok helyett” az e-CMR szolgáltatás kifejlesztésének köszönhetően – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

tovább

Mikor érvénytelen a munkaszerződés?

2021.07.20. Mikor érvénytelen a munkaszerződés?

A munkaszerződés a munkaviszony alapvető dokumentuma. Így annak esetleges érvénytelensége kihat az egész munkaviszonyra. Mikor lesz a munkaszerződés érvénytelen? Az érvénytelen munkaszerződés semmis vagy megtámadható?

tovább

Már lehet jelentkezni céglátogatásra a Modern Mintaüzem programban

2021.07.10. Már lehet jelentkezni céglátogatásra a Modern Mintaüzem programban

Útjára indult a Modern Mintaüzemek program, amelynek célja, hogy a vállalkozások működés közben tekinthessék meg a legmodernebb technológiákat. Vállalkozói felmérések ugyanis azt az eredményt hozták, hogy nagy segítséget jelentene, ha a vállalkozók testközelből, a gyakorlatban láthatnák a legmodernebb megoldásokat, beleértve a jövő technológiáit (például big data, IoT, felhő alapú szolgáltatások), amelyekkel fejlődhetnének.

tovább

A Világgazdaság és a magyar gazdaság helyzete és kilátásai 2021 nyarán.

2021.07.08. A Világgazdaság és a magyar gazdaság helyzete és kilátásai 2021 nyarán.

Megjelent a Kopint-Tárki 2021/2 konjunktúrajelentése „A Világgazdaság és a magyar gazdaság helyzete és kilátásai 2021 nyarán” címmel.
A világgazdasági helyzet az év első felében kedvezően alakult: mind a növekedési mutatók, mind a hangulatindikátorok felfelé mutató trendet erősítenek meg.

tovább

Már gazdasági társaságok is pályázhatnak elektromos autó beszerzésére

2021.07.07. Már gazdasági társaságok is pályázhatnak elektromos autó beszerzésére

Július 12-től nyújthatnak be gazdasági társaságok támogatási kérelmet elektromos autók beszerzésére, a pályázat keretösszege 1 milliárd Ft. A pályázat keretében a cégek akár 10 darab gépjárművet is be tudnak szerezni.

tovább

Munkavállalók képzésére pályázhatnak a vállalkozások

2021.07.05. Munkavállalók képzésére pályázhatnak a vállalkozások

Munkavállalónként félmillió forint felnőttképzési támogatásra pályázhatnak a cégek hamarosan. A program hirdetménye még nyáron megjelenik. A 70 milliárd forintos keretösszeg a belső vállalati képzéseken, vagy a felnőttképzéseken való részvételt támogatja.

tovább

Indul a Növekedési Hitelprogram új szakasza, az NHP Zöld Otthon Program

2021.07.02. Indul a Növekedési Hitelprogram új szakasza, az NHP Zöld Otthon Program

A Monetáris Tanács a zöld lakáshitelezés ösztönzése érdekében két új programot indít. A zöld lakáshitelezés ösztönzése érdekében az MNB a Növekedési Hitelprogram (NHP) részeként 2021. októberben elindítja a Zöld Otthon Programot 200 milliárd forintos keretösszeggel.

tovább

2021. július 1-jén kötelező jelleggel hatályba lépnek az új e-kereskedelmi áfa szabályok.

2021.07.01. 2021. július 1-jén kötelező jelleggel hatályba lépnek az új e-kereskedelmi áfa szabályok.

Az ügyletek áfa kezelése, a teljesítési hely szabályok jellemzően nem változnak, hanem elsősorban az adókötelezettség teljesítésének módjában hoz változást az új szabályrendszer. Így, az adóbevallásnál, adó megfizetésénél lesznek elsősorban érezhetően a változások.

tovább