VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

7 tipp a kötetlen munkarend alkalmazásához

2021.11.10. 7 tipp a kötetlen munkarend alkalmazásához

Kevés munkajogi intézmény van, amelynél a szabályozás betűje és a gyakorlati alkalmazás oly messze tud egymástól kerülni. A kötetlen munkarendet viszont ide kell sorolni. Az alábbiakban 7 tippet olvashat, amelyek segítenek tisztán látni a témában.

tovább

Nem csak a minimálbérről született megállapodás

2021.11.10. Nem csak a minimálbérről született megállapodás

„Gyakorlatilag nem maradt nyitott kérdés, a főbb számokról megállapodtunk” – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának legújabb fordulója után.

tovább

Szavazás a Megyei PRIMA Díj Közönségdíjára

2021.10.17. Szavazás a Megyei PRIMA Díj Közönségdíjára

A VOSZ B-A-Z. megyei Szervezete elnöksége meghirdette a PRIMA Díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sport életének legkiválóbb képviselőit ismerjük el.
A megyei PRIMA Díj várományosai közül hárman kapnak PRIMA Díjat és egyvalaki Közönségdíjban részesül.
A kiválasztottak 2021. november 6.-án a Miskolci Nemzeti Színházban a nagyszabású megyei PRIMA Díj Gálán vehetik át díjaikat.

tovább

Elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! hitelkonstrukció (50MFT, 10 év, 0,5% kamat)

2021.10.17. Elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! hitelkonstrukció (50MFT, 10 év, 0,5% kamat)

A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

tovább

Tisztújítás a VOSZ-nál

2021.10.15. Tisztújítás a VOSZ-nál

Tisztújítás zajlott le a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében: az érdekképviselet Küldöttgyűlése elnökévé választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét. A megválasztott tisztségviselői kör – akiknek a megbízatása a 2026. évi tisztújító Küldöttgyűlésig tart – több új, neves és elismert vállalkozóval gazdagodott.

tovább

100 millió Ft-ra is pályázhatnak a mezőgazdasági termelők turizmus fejlesztés céljából!

2021.10.12. 100 millió Ft-ra is pályázhatnak a mezőgazdasági termelők turizmus fejlesztés céljából!

Megjelent a Vidéki turizmus fejlesztése" című pályázat felhívás tervezete, a pályázatra olyan mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők nyújthatnak be támogatási kérelemet, akik vidéki térségben működnek és új szálláshelyet akarnak létrehozni vagy meglévő szálláshelyét szeretné fejleszteni, bővíteni. A pályázat keretében igényelhető maximális támogatási összeg 100 millió Ft.

tovább

Novembertől újra - vidéki mikrovállalkozások pályázhatnak komplex eszközbeszerzésre!

2021.10.12. Novembertől újra - vidéki mikrovállalkozások pályázhatnak komplex eszközbeszerzésre!

November elejétől lehet pályázatot benyújtani, a Széchenyi 2020 keretében jelent meg a „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.9-20 kódszámú) felhívásra, amelyre a közép-magyarországi régió kivételével, december elejéig jelentkezhetnek a mikro- és kisvállalkozások.

tovább

Nem kötelező minden vendéglátásban dolgozónak képesítéssel rendelkeznie

2021.10.11. Nem kötelező minden vendéglátásban dolgozónak képesítéssel rendelkeznie

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve módosította a képesítési követelmények rendeletét azért, hogy 2021. október 13-tól a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben csak a szakmai felügyeletet ellátó személynek kelljen képesítéssel rendelkeznie. Részletek>>>

tovább

Jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

2021.10.08. Jövő év közepéig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot.

tovább

Akár 68 millió forint támogatás is járhat új alkalmazottak után!

2021.09.30. Akár 68 millió forint támogatás is járhat új alkalmazottak után!

A járványkezelés részeként Magyarország Kormánya akár 17 fő esetében, négymillió forintig terjedő, vissza nem térítendő munkabértámogatást nyújt a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, az újonnan felvett dolgozók után.

tovább