VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázat

2022.01.08. 140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázat

Január 5-től benyújthatók a mikro-, kis és középvállalkozások, kutatóhelyek pályázatai 140 milliárd forint keretösszegben a vállalati kutatás-fejlesztés és innováció erősítésére a "GINOP Plusz-2.1.1-21 - Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése" felhívás keretében.

tovább

Most éri meg igazán beruházni a cégeknek

2022.01.08. Most éri meg igazán beruházni a cégeknek

Egyaránt kedvező változásokkal indul az új év, többek között a társasági adóban, a helyi iparűzési adóban, a kisvállalati adóban és a munkáltatói adóterhek tekintetében is. A kkv-k előtt is korábban nem látott lehetőség nyílik adókedvezmény érvényesítésére a fejlesztésekkel kapcsolatban.

tovább

10 milliárd forintra pályázhatnak a Zöld Nemzeti Bajnokok

2022.01.06. 10 milliárd forintra pályázhatnak a Zöld Nemzeti Bajnokok

Tízmilliárd forinttal folytatódik a zöldgazdaság területén működő vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása a Zöld Nemzeti Bajnokok program keretében. A pályázat előminősítésére szerdától lehet jelentkezni.

tovább

Újabb fogyasztóvédelmi szabályok 2022-től

2022.01.05. Újabb fogyasztóvédelmi szabályok 2022-től

Az új évben újabb szabályokkal bővül a fogyasztókat védő jogi előírások köre. Az Európai Unió vonatkozó irányelvét átültető, nyáron elfogadott kormányrendelet számos fogyasztóvédelmi rendelkezést léptet életbe 2022-től. E fogyasztóvédelmi szabályok a fogyasztó és vállalkozás közötti áruk adásvételét, valamint a digitális tartalom szolgáltatását és digitális szolgáltatások nyújtását érintik.

tovább

Idén már az MKIK-nak kell fizetni a kamarai hozzájárulás összegét

2022.01.03. Idén már az MKIK-nak kell fizetni a kamarai hozzájárulás összegét

Ezekben a napokban sok százezer magyarországi vállalkozás kap értesítést arról, hogy az évi 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a területileg illetékes kamara helyett.

tovább

B-A-Z. Megyei PRIMA Díj Gálaest 2021 - videoklip 3 percben.

2021.12.18. B-A-Z. Megyei PRIMA Díj Gálaest 2021 - videoklip 3 percben.

Az évenként odaítélt megyei PRIMA díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el. Az alábbi linken található klip a 2021. évi B-A-Z. Megyei PRIMA Díjátadó Gála történéseit mutatja be 3 percben.

tovább

A VOSZ Megyei Elnöksége ünnepi jókívánságai

2021.12.18.

A VOSZ Megyei Elnöksége nevében békés, meghitt Karácsonyt, jó egészséget adó, mindennapi örömökkel teli új esztendőt kívánunk Önnek és családjának!

tovább

Egyéni vállalkozók átalányadózása: kedvező változások 2022-től

2021.12.17. Egyéni vállalkozók átalányadózása: kedvező változások 2022-től

2022. január 1-jétől kedvezőbbek lesznek az átalányadózás szabályai, a költséghányadok számának csökkenésével egyszerűbb lesz kiszámítani az átalányban megállapított jövedelmet, aminek egy része adómentes lesz. Ezek a változások hatással lesznek az átalányadózó egyéni vállalkozó társadalombiztosítási járulékára és szociális hozzájárulási adójára is.

tovább

A kkv-k is spórolhatnak az adón – segít a PM kiva-kalkulátora

2021.12.11. A kkv-k is spórolhatnak az adón – segít a PM kiva-kalkulátora

Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium (PM) kiva-kalkulátora.

tovább

Legyen Ön is tulajdonos!

2021.12.03. Legyen Ön is tulajdonos!

Cégek életében rendkívül népszerűek azon, adóhatékony jövedelmezési formák, amelyek egyszersmind a menedzsment motiválásának eszközeként is szolgálnak. Ezen lehetőségek köre bővült idén nyáron az ún. Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Programmal („KMRP”), amely az MRP-khez hasonló, egyes, az MRP által nem kezelt helyzetekre is alkalmazható.

tovább