VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Kereskedelmi korlátozások az orosz-ukrán háború következtében

2022.03.24. Kereskedelmi korlátozások az orosz-ukrán háború következtében

Az orosz-ukrán háború szinte teljes mértékben megbénította az érintett térség kereskedelmi forgalmát. A kereskedelmet érintő legfontosabb információkat az az alábbiakban gyűjtötték össze.

tovább

Már csak 51 adófajta van Magyarországon – melyek ezek?

2022.03.23. Már csak 51 adófajta van Magyarországon – melyek ezek?

Számba vettük a magyarországi adófajtákat és a sokéves trend egyértelműen bíztató. Szinte minden évben csökkent valamelyest az adónemek száma. 7 éve még 60, idén 51 adófajtát számoltak össze.

tovább

A cégértékesítés és cégvásárlás adóvonzatai

2022.03.21. A cégértékesítés és cégvásárlás adóvonzatai

Cégeladáskor, üzletrész értékesítésekor az eladók részéről adókötelezettség (jövedelemadó-fizetési kötelezettség) keletkezik, legyen szó akár magánszemélyről, akár társaságról. A cég vagy üzletrészvásárlás kapcsán az esetleges illetékkötelezettségeket, illetve az elhatárolt veszteségek későbbi felhasználásának lehetőségét kell megvizsgálni.

tovább

Készüljünk fel a kockázatokra!

2022.03.18. Készüljünk fel a kockázatokra!

Pandémia, munkaerőhiány, inflációs csúcsok és árfolyamhatások, energia és alapanyag drágulás, kibertámadások, háború és geopolitikai kockázatok. Az a szervezet, amelyik nem számol mindazon kockázatokkal, amelyek az ilyen hatások miatt beszállítóit, vállalkozóit és szolgáltatóit éri, komoly problémákkal találhatja szemben magát. Éppen ezért lesz egyre fontosabb az itthoni szervezetek számára is az ún. Szolgáltató Szervezetek Kockázatkezelése.

tovább

Munkahelyi helyettesítés: a legfontosabb tudnivalók

2022.03.16. Munkahelyi helyettesítés: a legfontosabb tudnivalók

A munkahelyeken időről-időre megtörténik, hogy valamelyik munkavállaló hosszabb vagy rövidebb időre kiesik a munkából. A kiesett dolgozó munkájára rendszerint ilyenkor is szükség lenne, ezért a munkáltatónak meg kell oldania a helyettesítést. Hogyan oldható meg a munkahelyi helyettesítés? Jár-e többletdíjazás a helyettesítésért?

tovább

Támogatást kapnak az ukrajnai menekülteket foglalkoztatók

2022.03.15. Támogatást kapnak az ukrajnai menekülteket foglalkoztatók

A kormány támogatást biztosít azoknak a munkaadóknak, amelyek menekültként érkező ukrán állampolgárokat foglalkoztatnak és hosszú távon gondoskodnak a megfelelő szállásukról, valamint a munkahelyre történő eljutásukról.

tovább

Vállalkozók Napja 2022 rendezvény

2022.03.05. Vállalkozók Napja 2022 rendezvény

A világjárvány és a Magyarország közelében folyó háború árnyékában az együttműködés fontosságát emelték ki a 22. alkalommal megrendezett Vállalkozók Napja rendezvény felszólalói, Eppel János VOSZ-elnök és Varga Mihály pénzügyminiszter. A rendezvényen hetvenöt vállalkozó vehetett át díjat kiemelkedő munkája elismeréseképpen.

tovább

Fizetési nehézségek kezelése – például a Sberbank ügyfelei számára

2022.03.03. Fizetési nehézségek kezelése – például a Sberbank ügyfelei számára

A NAV szakértői összefoglalták, milyen lehetőségei vannak azoknak az adózóknak, akik (esetleg éppen a Sberbankkal szembeni intézkedések miatt) likviditási gondokkal küzdenek, így nem tudják teljesíteni fizetési kötelezettségeiket.

tovább

Sberbank Magyarország – Kérdések és válaszok

2022.03.03. Sberbank Magyarország – Kérdések és válaszok

A legfontosabb tudnivalókat a jegybank szakértői foglalták össze.

tovább

A VOSZ is hozzájárul az Ukrajnából menekültek ellátásához

2022.03.02.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége segítséget kíván nyújtani az Ukrajnából a háború miatt hazánkba menekülők körülményeinek javításához, lakhatásához, ellátásához, ezért 5 millió forint azonnali támogatást nyújt a feladat elvégzéséhez.

tovább