VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Változás söpört át a Vidékfejlesztési Programon

2022.08.22. Változás söpört át a Vidékfejlesztési Programon

„Módosult, enyhült a foglalkoztatotti bázislétszám fenntartásához kapcsolódó jogkövetkezmény” – jelentette be a kormány a hivatalos pályázati portálon.

tovább

Már igényelhetik a támogatást a kis benzinkutak

2022.08.22. Már igényelhetik a támogatást a kis benzinkutak

A kormány a kis benzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el, augusztus 19-től megnyílt az igénylés lehetősége az elektronikus felületen, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz – ígéri a kormány.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 34. héten?

2022.08.22. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 34. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az augusztus 22-én kezdődő héten.

tovább

Nyáron már 88 milliárd forintot fizettek ki agrárberuházásokra

2022.08.21. Nyáron már 88 milliárd forintot fizettek ki agrárberuházásokra

A magyar mezőgazdaságban a jelenlegi háborús gazdasági környezetben, minden nehézség ellenére is zajlanak a fejlesztések, csak nyáron eddig 88 milliárd forintot fizettek ki a beruházóknak a projektek megvalósítására – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

tovább

Hogyan lehet jövőálló a befektetésünk?

2022.08.21. Hogyan lehet jövőálló a befektetésünk?

A környezetvédelem, a társadalmi kérdések kezelése és a jó vállalatirányítás szempontjai a magántőkealapokon keresztüli befektetések során is egyre inkább előtérbe kerülnek. A befektetési döntések meghozatala előtt az alapoknak érdemes a jogi környezetet részletesen felmérni. A greenwashing, valamint a közzétételi kötelezettségek teljesítésének elmaradása okozta veszélyek a befektetésünk jövőbeli értékét is negatív irányba befolyásolhatják

tovább

A statisztikainál jóval magasabb inflációt érzékelnek a magyarok

2022.08.18. A statisztikainál jóval magasabb inflációt érzékelnek a magyarok

A statisztikailag kimutatott inflációnál nagyobb áremelkedést érzékelt a 30-59 évesek többsége. 43 százalékuk szerint például 15 százalékkal vagy annál is nagyobb volt az áremelkedés idén áprilisban, amikor a tényadat 9,5 százalékos drágulást mutatott. A becsült infláció a valamennyi megkérdezett válasza alapján már akkor közel 12 százalékos volt, a kilátások pedig további áremelkedést vetítenek előre.

tovább

Regionális piacra jutás segíthet a magyar cégeknek túlélni a válságot

2022.08.18. Regionális piacra jutás segíthet a magyar cégeknek túlélni a válságot

Milyen következményei lesznek a válság nyomában járó átrendeződésnek, hogyan reagálnak erre a cégek, kik lesznek az új gazdasági rend nyertesei, és mit jelent ilyenkor olyan támogató üzleti közösséghez való tartozás, mint a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége? Dr. Csorbai Hajnalka, az OPTEN stratégiai igazgatója válaszolt a kérdésekre.

tovább

A lakáskiadás és -bérlés adózási szabályai

2022.08.18. A lakáskiadás és -bérlés adózási szabályai

A legfontosabb tudnivalókat a NAV foglalta össze.

tovább

Könnyítés: az is választhatja az ekho szerinti adózást, aki korábban katás volt

2022.08.18. Könnyítés: az is választhatja az ekho szerinti adózást, aki korábban katás volt

Szeptembertől megszűnik a kifizetőt terhelő ekho, és a katás egyéni vállalkozók is választhatják az ekho szerinti adózást – hívja fel a figyelmet a NAV.

tovább

6,5 százalékkal nőtt a GDP a II. negyedévben

2022.08.18. 6,5 százalékkal nőtt a GDP a II. negyedévben

A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább