VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

EU-átlag alatti GDP-növekedést mutat Magyarországnak a „brüsszeli üveggömb”

2023.02.14. EU-átlag alatti GDP-növekedést mutat Magyarországnak a „brüsszeli üveggömb”

Az Európai Unió egészében 0,8 százalékos, Magyarországon 0,6 százalékos GDP-növekedést valószínűsít 2023-ra az Európai Bizottság.

tovább

Ráterhelik az inflációt a bankok a bankszámlákra

2023.02.13. Ráterhelik az inflációt a bankok a bankszámlákra

Sorban teszik közzé a bankok, hogy az infláció mértékével emelik a bankszámlák díjait. Több bank már eleve beépítette az emelést az üzletszabályzatába. Drágább lesz a számlavezetés, az átutalás, a készpénzfelvétel, a bankkártya és az sms is.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a hetedik héten?

2023.02.13. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a hetedik héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február13-án kezdődő héten.

tovább

Három szekcióval bővült a VOSZ Mezőgazdasági Tagozata

2023.02.13. Három szekcióval bővült a VOSZ Mezőgazdasági Tagozata

Február elején új szekciók alakultak a VOSZ Mezőgazdasági Tagozatán belül: az állattenyésztési, a kertészeti, valamint a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó. A VOSZ agrárszektort érintő érdekképviseleti szerepéről, a célokról és a hazai mezőgazdaság állapotáról a tagozat elnöke, Mátrai Zoltán beszélt.

tovább

DUSKA SÁNDOR: A VOSZ A KÖTELEZŐ ADATSZOLGÁLTATÁSBAN IS SEGÍTENI FOGJA A VENDÉGLÁTÓKAT

2023.02.13. DUSKA SÁNDOR: A VOSZ A KÖTELEZŐ ADATSZOLGÁLTATÁSBAN IS SEGÍTENI FOGJA A VENDÉGLÁTÓKAT

Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

tovább

Vádemelés az OLAF feljelentése alapján indult „pályázatos” bűnügyben

2023.02.10. Vádemelés az OLAF feljelentése alapján indult „pályázatos” bűnügyben

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) feljelentése alapján indult, uniós támogatás jogosulatlan igénybevételével kapcsolatos bűnügyben a Fővárosi Főügyészség 11 személlyel szemben emelt vádat, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

tovább

A K+F tevékenység ösztönzése: készpénztámogatások, adó- és adóalap-kedvezménye

2023.02.10. A K+F tevékenység ösztönzése: készpénztámogatások, adó- és adóalap-kedvezménye

Magyarországon szerencsés helyzetben vannak a kutatás-fejlesztési („K+F”) tevékenységet végző vállalatok, hiszen számos ösztönző érhető el részükre adókedvezmények, hazai és európai uniós támogatások, juttatások formájában. A Deloitte gazdasági podcastjében ennek részleteiről beszéltek a cég szakértői.

tovább

KPMG: 2026-ban kell először közzétenni a fenntarthatósági jelentést

2023.02.10. KPMG: 2026-ban kell először közzétenni a fenntarthatósági jelentést

A feltörekvő magyar vállatoknak 2026-ban kell először közzétenniük az Európai Unió által előírt fenntarthatósági jelentés rendszere (CSRD) alapján készített beszámolóikat a 2025. évi eredményeiről - hívta fel a figyelmet a KPMG nemzetközi tanácsadó cég.

tovább

Az OTP-részvény volt tavaly a kisbefektetők egyik kedvence

2023.02.10. Az OTP-részvény volt tavaly a kisbefektetők egyik kedvence

A befektetési alapok és az OTP-részvény voltak a kisbefektetők tavalyi kedvencei. Az állam a nyáron elengedte a lakossági megtakarításokat, ősszel hozott csak vissza valamennyit az állampapírpiacról elpártolt pénzekből. Bár a lakosság új értékpapírok után nézett, az adózásra kevesen figyelnek oda tudatosan – írja elemzésében a Bank360.hu.

tovább

Stabilnak látja a régiós bankpiacot a Deloitte

2023.02.09. Stabilnak látja a régiós bankpiacot a Deloitte

A jelenlegi magas inflációs környezet hátrányosan érintheti a jövőbeli növekedési kilátásokat, amennyiben tartósan negatív hatása lesz a hitelek iránti keresletre – állapítja meg a Deloitte közép-kelet-európai banki fúziókról és felvásárlásokról szóló tanulmánya.

tovább