VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Idén hosszabb lesz a banki rossz adósok listája

2023.02.17. Idén hosszabb lesz a banki rossz adósok listája

Néhány éve még mindenki elfogadta volna, hogy a hitelállomány 1,5-4 százalékát teszi ki a legalább 90 napja nem fizetett lakossági hitelek aránya, azonban az általános moratórium lezárultával már megjelentek a fizetőképesség romlására utaló jelek.

tovább

A magyar gazdák nehéz időkben sem maradnak pénzügyi segítség nélkül

2023.02.17. A magyar gazdák nehéz időkben sem maradnak pénzügyi segítség nélkül

Nehéz idők járnak a magyar gazdákra. A termelői árakat nemigen lehetséges olyan mértékben emelni, hogy lépést tartsanak a ráfordítások drágulásával, pedig ebben a szektorban már 2021-ben is gondokat okozott – például – a műtrágyák drasztikus, közel 60 százalékos áremelkedése.

tovább

Ezek a cégek nőhetik ki magukat magyar multikká

2023.02.17. Ezek a cégek nőhetik ki magukat magyar multikká

Több olyan magyar vállalkozás van, amely jó eséllyel nemzetközileg meghatározó multivá válhat a következő években a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint. Jó példaként vidéki céget emelt ki a VOSZ főtitkára.

tovább

Perlusz László: Javul a magyar gazdaság válságállósága

2023.02.17. Perlusz László: Javul a magyar gazdaság válságállósága

A hazai 500–600 ezer működő vállalkozás, különösen a kkv-szektor számára még mindig rengeteg bizonytalanságot tartogat az idei év – mondta Perlusz László, a VOSZ főtitkára.

tovább

VOSZ: nem a magyar vállalkozások profitéhsége okozza a drágulást

2023.02.17. VOSZ: nem a magyar vállalkozások profitéhsége okozza a drágulást

A magyarországi vállalatok alapvetően nem azért emelték az áraikat, hogy még több haszonra tehessenek szert, hanem azért, hogy az egymást követő válságokban talpon tudjanak maradni.

tovább

Drágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj február 17-től

2023.02.16. Drágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj február 17-től

Emelkedik a benzin nagykereskedelmi ára, míg a gázolajé csökken a magyar kutakon pénteken.

tovább

Hamarosan jön a gépjárműadó értesítő a NAV-tól

2023.02.16. Hamarosan jön a gépjárműadó értesítő a NAV-tól

Hamarosan érkeznek a NAV a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, illetve határozatok a gépjárműadó fizetésre kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Az adó első részletét 2023. március 15-éig, a másodikat szeptember 15-éig kell befizetni.

tovább

Érik a meglepetés? Hamarabb érhet véget a válság, mint eddig gondoltuk

2023.02.16. Érik a meglepetés? Hamarabb érhet véget a válság, mint eddig gondoltuk

A várakozásoknak megfelelően tavaly év végén technikai recesszióba süllyedt a magyar gazdaság. Az elmúlt másfél hónapban azonban annyit javultak a hazai kilátások, hogy akár már az év elején bekövetkezhet a növekedési fordulat.

tovább

Aktuál: Perlusz László

2023.02.16. Aktuál: Perlusz László

Teszi fel a kérdést Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a portfolio.hu-n megjelent cikkében. A szövetség főtitkára szerint érdemes felelősen és szakmai alapon megvizsgálni a vállalkozások helyzetét, hogy helyes döntések születhessenek az infláció kezeléséhez, csökkentéséhez. Perlusz Lászlót kérdezi Hont András.

tovább

VOSZ: Eljöhet a „magyar multik” kora?

2023.02.16. VOSZ: Eljöhet a „magyar multik” kora?

Kihelyezett elnökségi üléseket tart országszerte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). A kihelyezett ülések célja az, hogy a VOSZ bemutassa egy-egy térség vállalkozásait és még inkább hangsúlyozza azt, hogy nem csupán a helyi közösségek boldogulását, hanem az ország gazdaságának gerincét is jelentik a hazai kis- és középvállalkozások ugyanúgy, mint a nagy cégek.

tovább