VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

50%-os bértámogatási program indul vállalkozásoknak!

2020.10.16.

50%-os bértámogatási program indul vállalkozásoknak!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium összesen több mint 12 milliárd forint forrásigénnyel indított programot az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében. A támogatást gyorsan és egyszerűen, elektronikus úton, egyetlen oldalnyi kérelem kitöltésével vehetik igénybe a munkaadók.

A támogatással mintegy 25 ezer fő alacsony iskolai végzettségű és/vagy 25 év alatti álláskereső munkába állása valósulhat meg összesen 12,5 milliárd forint forrásigénnyel. A program keretében a munkáltatónak az álláskeresőt legalább 5 hónapig foglalkoztatnia kell.

A támogatás mértéke teljes munkaidőben történő foglalkoztatás esetében havonta a bérköltség (bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó) 50 százaléka, de legfeljebb 100 ezer forint. A munkaadók tehát álláskeresőnként összesen akár félmillió forint támogatásban is részesülhetnek, részmunkaidős foglalkoztatás esetén a támogatási plafon arányosan változik.

A Vállalkozások munkaerő támogatása programra 2020. október 15-től lehet jelentkezni elektronikus ügyintézés keretében. A munkaadókat szükség esetén a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályai is készek segíteni az egyoldalas kérelem megfelelő kitöltésében.

A programmal kapcsolatban bővebb információ itt érhető el.

Forrás: kormany.hu

vissza