VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

2022 Megyei PRIMA díj

2022.10.17.

2022 Megyei PRIMA díj

A 2022-es B-A-Z megyei PRIMA Díj jelöltjei.





Jelöltek

 Magyar ismeretterjesztés és média kategória:

Hajnal József újságíró

Volt újságíró, rovatvezető, olvasószerkesztő, főszerkesztő, óraadó tanár, majd rádió stúdióvezető. A legkülönbözőbb nyomtatott sajtóorgánumokban jelentek meg publikációi, több újságnak volt felelős szerkesztője, készített televíziós műsor sorozatot. Regényei: Mákdobáló (2017), Rézi királylány lesz (2020), Sufni titkai (2021) Gurilla (2022).

Magyar színház-, film- és táncművészet kategória:

Varga Andrea színművész

Kivételes tehetségű művész, aki mind prózai, mind énekes szerepekben estéről estére brillírozik. Érzékeny ember, aki önzetlenül segíti a rászorulókat, jótékonysági rendezvények állandó résztvevője. Fontos feladatának tartja a jövő tehetségeinek gondozását. Embersége, tisztessége példa a városban.

 

Magyar képző- és iparművészet kategória:

Máger Ágnes festőművész

A főiskola befejezése óta él Miskolcon, ahol tehetséggondozó művésztelepet vezet és alkot.

Így nyilatkozott művészetéről: „Munkám: a festés. Feladatok sora, melyeket pontosan, szépen elvégezni szakmai tudás, képesség, hit és felelősség dolga. A buktatókat kibírni, a szép emberi törekvéseket táplálni akarom.”

 

Magyar sport kategória:

Factory Aréna

2004-ben vált szükségessé nagy terek biztosítása a lelkes fiatalok részére, így kerültek új otthonukba, a Vasgyárba, egy 5.000 m2-es ipari csarnokba, amelyből az évek során lett a Factory Aréna.  Ez hazánk egyetlen olyan közösségi tere, amelyben helye van az extrém sportnak, az underground zenei- és művészvilágnak és a kortárs művészetnek.

 

Magyar irodalom kategória:

Harsányiné Kecskés Nikoletta (Greta May) író

Greta May álnéven alkotó, ózdi írónő, könyveiben a rá jellemző cselekményorientáltság mellett összetett karakterábrázolással boncolgatja a jó és a rossz közötti vékony határt. Szabadidejében gyermekeknek szóló színdarabokat ír, interaktív gyermekműsorokat szervez.

Magyar Tudomány kategória:

Dr. Ringer István PhD. főmuzeológus

Az ELTE történelem-régészet-múzeológia szakán végzett, Jelenleg a Petőfi Irodalmi Múzeum Kazinczy Ferenc Múzeuma múzeumigazgatója. Régészként több érdekes és kultúrtörténeti szempontból értékes feltárás részese, melyek kiemelt figyelmet érdemelnek, mint pl. a Sárospataki és Sátoraljaújhelyi vár feltárása, amikről rendszeresen publikál.

Magyar Zeneművészet kategória:

Kiss Kata Zenekar

2009-ben alapították. A zenekar egyedi módon ötvözi a magyar népzenét a modern stílusirányzatokkal, a popot, a rockot, a jazzt és a rapet házasítja a magyar népi kultúra örökül ránk hagyott kincseivel. Zenéjük célja, hogy összefogja a magyarságot és erősítse a nemzeti identitást.

 

Magyar sport kategória:

Fazekas Miklósné elnök

 A B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. 50 éve meghatározó szerepet tölt be a megye és a város diáksportéletének fejlesztésében. Céltudatos, alkotó egyéniségével testnevelőként, szakta­nácsadóként, diáksport vezetőként mindig arra törekedett, hogy segítse a testnevelés és a diáksport népszerűsítését.

 

Magyar oktatás és köznevelés kategória:

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium

25 év alatt a gimnázium az ország legjobb 50 középiskolája között szerepel. A magas szintű oktatásnak köszönhetően a diákok 95 százaléka továbbtanul, sikeresen felvételizik felsőfokú intézménybe. Jó gyakorlataik egyike a szeretetszolgálat, mely a másokért élő ember nevelésének programja, illetve az intézményben való komplex tehetséggondozás.

 

Itt adhatja le Ön is szavazatát!

vissza