VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

15 százalékos emeléssel őrzi meg a nyugdíjak értékét a kormány

2022.12.14.

15 százalékos emeléssel őrzi meg a nyugdíjak értékét a kormány

Január elsejétől 15 százalékkal megemeli a nyugdíjakat a kormány – jelentette be Orbán Viktor.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán megosztott videóban úgy fogalmazott, hogy most írta alá azt a kormányrendeletet, amellyel január 1-jétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat.

„Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában tombol az energiaválság, ez bennünket, magyarokat is nyomaszt és érint” – hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy védekezni kell: „mi magyarok ársapkákkal és rezsicsökkentéssel védjük a családokat”.

A védekezés közben nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Magyarországnak vannak nagy céljai, amelyek túlmutatnak a nehéz időszakokon. Az egyik ilyen nagy célnak a kormányfő a nyugdíjasok méltó életének biztosítását, illetve a nyugdíjak értékének megőrzését nevezte.

„Ezt a célt 2010 óta minden évben sikerült elérnünk; most, hogy 15 százalékkal emeljük január elsejével a nyugdíjakat, ez 2023-ban is így lesz. A nyugdíjasok számíthatnak ránk!” – hangsúlyozta a miniszterelnök.” (MTI)

A statisztikai hivatal legfrissebb, novemberi jelentése szerint a „nyugdíjas infláció” 25,2 százalék.

Varga Mihály: havi 473 milliárd forintot biztosít a költségvetés az emelt nyugdíjak kifizetéséhez

A költségvetés biztosítja az emelt nyugdíjak kifizetéséhez szükséges havi 473 milliárd forintot – jelentette be Facebook bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

A jövő évi nyugdíjkifizetések összege – a 13. havi nyugdíjjal együtt – eléri a 6150 milliárd forintot. A miniszter hangsúlyozta: „2010 óta a nyugdíjak összegét kétszeresére növeltük, vásárlóerejük 20 százalékkal javult”. Hozzátette: „továbbra is azon dolgozunk, hogy a szankciós válságban is megőrizzük a nyugdíjak értékét”.

(MTI)

vissza