VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

10 milliárd forintra pályázhatnak a Zöld Nemzeti Bajnokok

2022.01.06.

10 milliárd forintra pályázhatnak a Zöld Nemzeti Bajnokok

Tízmilliárd forinttal folytatódik a zöldgazdaság területén működő vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása a Zöld Nemzeti Bajnokok program keretében. A pályázat előminősítésére szerdától lehet jelentkezni.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára elmondta: „a kormány elkötelezett a nagy növekedési potenciállal rendelkező zöldgazdasági vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása mellett, mert így lesznek nemcsak high-tech, hanem fenntartható munkahelyeink is Magyarországon, amelyekkel megnyerhetjük az előttünk álló évtizedet”.

Az uniós forrású Zöld Nemzeti Bajnokok program (GINOP Plusz 1.3.1-21) célja az energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgáló, a vízfelhasználás hatékonyságának növelését biztosító, az elektromobilitást elősegítő, a másodlagos forrásból alapanyagot előállító, valamint az egyszer használatos és egyéb műanyag termékeket helyettesítő készterméket gyártó cégek megerősítése. Eddig már közel félszáz ilyen vállalkozás nyert el támogatást.

A program keretében a vállalkozásoknak lehetőségük van új eszközök, gépek beszerzésére, ingatlan-beruházás megvalósítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, illetve kísérleti-fejlesztésre, gyártási licenc és know-how beszerzésre, tanácsadás igénybevételére. A felhívás keretében a zöldgazdaság területén működő vállalkozások 20 millió és 1,5 milliárd forint közötti támogatásban részesülhetnek. A támogatás formája feltételesen vissza nem térítendő, intenzitása maximum 50 százalék, tehát 100 forint beruházásból akár 50 forintot átvállal az állam.

vissza