voszborsod

Híreink

Így kérhet a NAV-tól fizetési kedvezményt

2020.03.28. Így kérhet a NAV-tól fizetési kedvezményt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, amelyek az adózók széles körét érintik. Kérelemre az alábbi fizetési kedvezmények engedélyezhetők:

tovább

Felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

2020.03.19. Felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

Az év végéig felfüggesztik a magánszemélyek és a vállalkozások március 18-ig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a kormányülés szünetében a Facebook-oldalán.

tovább

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye

2020.03.19. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye

A VOSZ mindent elkövet a vírushelyzet miatti gazdasági összeomlás elkerülése érdekében, amelynek feltétele a vállalkozók anyagi és adminisztratív terheinek csökkentése és célzott támogatások biztosítása, hogy fenn tudják tartani tevékenységüket és meg tudják tartani munkavállalóikat.

tovább

Indul az új Magyar Multi Program!

2020.03.15. Indul az új Magyar Multi Program!

A Magyar Multi Program keretében 50 hazai kkv juthat csaknem 15 milliárd forint fejlesztési forráshoz az idén. A projektenként 50-340 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásra március 5-től lehet jelentkezni az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. weboldalán, a támogatás intenzitása 45%-os.

tovább

Sorban állás helyett: NAV online ügyintézés

2020.03.15. Sorban állás helyett: NAV online ügyintézés

A gazdálkodó szervezeteknek és az egyéni vállalkozóknak egyébként is kötelező az elektronikus út, a magánszemélyek pedig szabadon dönthetnek, hogy élnek-e a digitalizáció adta lehetőségekkel. Az online ügyintézés mellett ugyancsak kényelmes és gyors megoldást jelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) telefonos ügyfélszolgálata is.

tovább

Koronavírus: iskolabezárás esetén a szülő nem tud táppénzre menni

2020.03.15. Koronavírus: iskolabezárás esetén a szülő  nem tud táppénzre menni

A koronavírus terjedésével egyre több olyan korlátozó intézkedésre lehet számítani, amelyek alapvetően érintik a munkavállalók keresőképességét. A küszöbön álló munkahely- és iskolabezárások, valamint a home office foglalkoztatás általánossá válása több helyen is igényli a jogszabályok kiegészítő és átmeneti módosítását.

tovább

Megtagadható a munkavégzés hétfőtől?

2020.03.15. Megtagadható a munkavégzés hétfőtől?

A 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatot Zempléni Kinga munkajogász kommentálja.

tovább

Rendkívüli kormányintézkedések!

2020.03.13. Rendkívüli kormányintézkedések!

Határellenőrzés, beutazási tilalom, hatósági házi karantén
A már kihirdetett veszélyhelyzet keretében a kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el az immár világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére, a magyar emberek egészségének és életének megóvása érdekében.

tovább

Munkahely-fenntartásra is igényelhető lesz a képzési támogatás

2020.03.01. Munkahely-fenntartásra is igényelhető lesz a képzési támogatás

Reagálva a munkaerőpiac változásaira, átalakulnak a képzési támogatás szabályai. A kedvező változásoknak köszönhetően rugalmasabbá válik a támogatás igénylésének és felhasználásának folyamata, új lehetőségként pedig már munkahely-fenntartásra is igényelhető a támogatás.

tovább

NAV, adó, digitalizáció – Felkészültek?

2020.03.01. NAV, adó, digitalizáció – Felkészültek?

A magyar áfakulcsot és az áfarés-csökkentés ütemét nézve egyszerre vagyunk a csúcson. Egy digitális NAV adóforradalom kellős közepén érezhetjük magukat, olyan mértékű és intenzitású változások zajlanak az adózás terén, amelyre eddig még nemcsak Magyarországon, de másutt sem volt példa.

tovább