VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Emelkedtek az ipari árak februárban, de elmaradtak az egy évvel korábbi szinttől

2024.04.03. Emelkedtek az ipari árak februárban, de elmaradtak az egy évvel korábbi szinttől

Egy hónap alatt átlagosan 0,5 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak 2024 februárjában, de így is 4,3 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbi szinttől.

tovább

Majdnem 3 milliárd forintot kapnak kárenyhítésre a gazdák

2024.04.02. Majdnem 3 milliárd forintot kapnak kárenyhítésre a gazdák

A tavalyi káresemények után mintegy 1680 mezőgazdasági termelő részesül március végéig 2,85 milliárd forint mezőgazdasági kárenyhítő juttatásban, a kifizetéssel érintett összes terület nagysága meghaladja a 20 400 hektárt – jelentette be az Agrárminisztérium.

tovább

Áprilistól elérhető a vállalkozások számára az új, 0 százalékos kamatú GINOP hitelkeret

2024.04.02. Áprilistól elérhető a vállalkozások számára az új, 0 százalékos kamatú GINOP hitelkeret

Európai uniós forrásokból 155,54 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára a GINOP Plusz program részeként meghirdetett KKV Technológia Plusz Hitelprogramban. A kölcsön nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra, és április 30-tól igényelhető.

tovább

Hogyan fizethető az eljárási illeték az illetékbélyeg megszűnése után?

2024.04.02. Hogyan fizethető az eljárási illeték az illetékbélyeg megszűnése után?

2024. január 1-jén megszűnt az illetékbélyeg, ezért ettől az időponttól a bírósági eljárási illetéket és a közigazgatási hatósági eljárási illetéket sem lehet ebben a formában megfizetni – hívja fel a figyelmet a NAV.

tovább

Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni

2024.04.02. Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni

Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni, motorra kedvezményes áron lehet majd megvenni az új típusú jogosultságot – tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).

tovább

Hat fontos változást hoz az április a pénzügyekben

2024.04.02. Hat fontos változást hoz az április a pénzügyekben

Jön a kötelező fizetési kérelem, véget ér a lakásbiztosítási kampány, kivezetnek két kamatstopot, a lakossági állampapírok kamata is csökken, sok banknál pedig emelkednek a díjak.

tovább

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április első napjaiban?

2024.04.02. Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 1-jén kezdődő héten.

tovább

Mire kell figyelni az szja-bevallás tervezetének ellenőrzésekor?

2024.03.30. Mire kell figyelni az szja-bevallás tervezetének ellenőrzésekor?

A NAV által készített 2023. évi szja-bevallási tervezetek már március 15. óta elérhetőek, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden adózó nyugodtan hátradőlhet anélkül, hogy bármit módosítana a tervezeten. Az RSM Hungary összefoglalta, hogy kiknek és mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy az szja-bevallásunk hiánytalanul legyen kitöltve, hogy az adókockázat elkerülése mellett minden jogszabály által biztosított adócsökkentési lehetőséggel éljünk.

tovább

Mire számíthatnak a kiemelt és a legnagyobb adózók 2024-ben?

2024.03.30. Mire számíthatnak a kiemelt és a legnagyobb adózók 2024-ben?

Az elmúlt években a NAV kiemelt fókuszt helyezett az adózók támogatására. Ennek célja az volt, hogy segítsék az adózók önkéntes jogkövetését és a kisebb súlyú hibákat, hiányosságokat az adózók maguk javítsák. Az adózók számára népszerű volt ez az új irány, ugyanis lehetőségük volt szankciók nélkül korrigálni.

tovább

4,6 százalékra emelkedett februárban a munkanélküliség

2024.03.30. 4,6 százalékra emelkedett februárban a munkanélküliség

2024 februárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 32 ezer fővel, 4 millió 723 ezer főre nőtt; a munkanélküliek száma 227 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,6 százalék volt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

tovább