voszborsod

Híreink

Indul az új Magyar Multi Program!

2020.03.15. Indul az új Magyar Multi Program!

A Magyar Multi Program keretében 50 hazai kkv juthat csaknem 15 milliárd forint fejlesztési forráshoz az idén. A projektenként 50-340 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásra március 5-től lehet jelentkezni az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. weboldalán, a támogatás intenzitása 45%-os.

tovább

Sorban állás helyett: NAV online ügyintézés

2020.03.15. Sorban állás helyett: NAV online ügyintézés

A gazdálkodó szervezeteknek és az egyéni vállalkozóknak egyébként is kötelező az elektronikus út, a magánszemélyek pedig szabadon dönthetnek, hogy élnek-e a digitalizáció adta lehetőségekkel. Az online ügyintézés mellett ugyancsak kényelmes és gyors megoldást jelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) telefonos ügyfélszolgálata is.

tovább

Koronavírus: iskolabezárás esetén a szülő nem tud táppénzre menni

2020.03.15. Koronavírus: iskolabezárás esetén a szülő  nem tud táppénzre menni

A koronavírus terjedésével egyre több olyan korlátozó intézkedésre lehet számítani, amelyek alapvetően érintik a munkavállalók keresőképességét. A küszöbön álló munkahely- és iskolabezárások, valamint a home office foglalkoztatás általánossá válása több helyen is igényli a jogszabályok kiegészítő és átmeneti módosítását.

tovább

Megtagadható a munkavégzés hétfőtől?

2020.03.15. Megtagadható a munkavégzés hétfőtől?

A 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatot Zempléni Kinga munkajogász kommentálja.

tovább

Rendkívüli kormányintézkedések!

2020.03.13. Rendkívüli kormányintézkedések!

Határellenőrzés, beutazási tilalom, hatósági házi karantén
A már kihirdetett veszélyhelyzet keretében a kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el az immár világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére, a magyar emberek egészségének és életének megóvása érdekében.

tovább

Munkahely-fenntartásra is igényelhető lesz a képzési támogatás

2020.03.01. Munkahely-fenntartásra is igényelhető lesz a képzési támogatás

Reagálva a munkaerőpiac változásaira, átalakulnak a képzési támogatás szabályai. A kedvező változásoknak köszönhetően rugalmasabbá válik a támogatás igénylésének és felhasználásának folyamata, új lehetőségként pedig már munkahely-fenntartásra is igényelhető a támogatás.

tovább

NAV, adó, digitalizáció – Felkészültek?

2020.03.01. NAV, adó, digitalizáció – Felkészültek?

A magyar áfakulcsot és az áfarés-csökkentés ütemét nézve egyszerre vagyunk a csúcson. Egy digitális NAV adóforradalom kellős közepén érezhetjük magukat, olyan mértékű és intenzitású változások zajlanak az adózás terén, amelyre eddig még nemcsak Magyarországon, de másutt sem volt példa.

tovább

A kkv-k felzárkózását is ösztönzik az iparűzési adó tervezett változásai

2020.03.01. A kkv-k felzárkózását is ösztönzik az iparűzési adó tervezett változásai

A Nemzeti Versenyképességi Tanács IPA-javaslata a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások tömegei számára jelenthet jelentős könnyítést – mondta az Üzletemnek adott interjúban Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára.

tovább

Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés

2020.02.14. Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés

Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés márciusi elindulása Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint, ami az ország versenyképességének is további lökést ad majd.

tovább

Hatalmas az érdeklődés a GINOP foglalkoztatásbővítési pályázatra

2020.02.14. Hatalmas az érdeklődés a GINOP foglalkoztatásbővítési pályázatra

Egy nap alatt 73 pályázati kérelem került benyújtásra összesen 2,85 milliárd forintos támogatási igénnyel, ami a kiírt keretösszeg egynegyede. Ez a szám 4,1 milliárd forintra ugrott tegnap óta, így érdemes a tervezett támogatási kérelmeket minél előbb benyújtani.

tovább