voszborsod

Híreink

Hamarosan indul az európai innovációkat támogató új Horizont Európa program!

2021.02.04. Hamarosan indul az európai innovációkat támogató új Horizont Európa program!

Áprilistól érhető el az Európai Unió minden eddiginél nagyobb, 95,5 milliárd eurós keretösszegű Horizont Európa programja, amely már idén is jelentős forrásokkal támogatja a magyarországi kutatásokat és innovációt - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztériuma (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.

tovább

Hipa-könnyítés kkv-knak: a legfontosabb tudnivalók

2021.02.03. Hipa-könnyítés kkv-knak: a legfontosabb tudnivalók

A 2021-es adóévre helyi iparűzési adókönnyítést kapnak a 4 milliárd forint árbevétel vagy mérlegfőösszeg alatti kkv-k. Várhatóan a 3000 legnagyobb magyar cégen kívül minden társaságot érinthet a hipa fizetési könnyítés, február 25-ig kell a hipa kedvezményre az igénylést benyújtani.

tovább

Behajthatatlan követelések: így változtak az áfaszabályok

2021.02.01. Behajthatatlan követelések: így változtak az áfaszabályok

2020. január 1-je óta a termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás után fizetendő áfa alapja – meghatározott feltételek teljesülése esetén – csökkenthető, ha az adóalany vevő a termék vagy szolgáltatás ellenértékét nem egyenlítette ki. Az adóalap utólag önellenőrzéssel, a behajthatatlan követelésként elszámolt ellenérték vagy részellenérték adót nem tartalmazó összegével korrigálható.

tovább

A számviteli törvényt érintő 2021-es jelentős változások

2021.01.27. A számviteli törvényt érintő 2021-es jelentős változások

A 2021. évi számvitelitörvény-változások esetében érdemes pár újonnan beépült módosításra odafigyelnie a vállalkozásoknak, hiszen egy részük nemcsak számviteli, de adózási szempontból is kedvezőek lehetnek, ráadásul már a 2020-as évre visszamenőlegesen is alkalmazhatóak.

tovább

Négy százalékkal emelkedhet a minimálbér

2021.01.22. Négy százalékkal emelkedhet a minimálbér

Elkészül hamarosan a megállapodás szövegtervezete, amelyről jövőhét hétfőn döntés születhet – mondta a Világgazdaságnak Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, miután a vállalkozások és a szakszervezetek egyeztettek a minimálbér és garantált bérminimum emelésének mértékéről.

tovább

A Google pályázatot indít a kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért

2021.01.21. A Google pályázatot indít a kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért

A Google meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza.

tovább

Februártól újraindul az építőipari támogatási program!

2021.01.18. Februártól újraindul az építőipari támogatási program!

Folytatódik az ÉPÍTŐ-5 nevű támogatási program, amelynek keretében építőipari mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak technológiai korszerűsítésére és hatékonyságuk növelésére.

tovább

Melyek a másodállás szabályai? Mit lehet és mit nem?

2021.01.11. Melyek a másodállás szabályai? Mit lehet és mit nem?

Szabadon vállalható másodállás? Megtilthatja a munkáltató, hogy a dolgozó máshol is munkát vállaljon? Szabadon vállalkozhat a munkavállaló? Mire kell odafigyelni egy másodállás esetén?

tovább

A katás vállalkozóknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket

2021.01.08. A katás vállalkozóknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket

2021. január 1-je óta a kisadózó vállalkozásoknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket kataalanyiságukról – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

tovább

Akár 70% támogatás mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására!

2021.01.03. Akár 70% támogatás mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatására!

Hamarosan megjelenik a 2021-27-es időszak új, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című ( VINOP-1.2.1-21 kódszámú) pályázati felhívása, mely keretében mikro-, kis-, és középvállalkozások igényelhetnek támogatást.

tovább