voszborsod

Híreink

Sikeres vállalkozás építés a válság után - Vállalkozói mentorprogram

2020.08.01.

A koronavírus-járvány alapjaiban rendítette meg a vállalkozói lét adta stabilitást, sok esetben kérdésessé vált a vállalkozói tevékenység folytathatósága is. A járvány olyan nem várt körülményeket idézett elő, melynek során egyes vállalkozásoknak a bevételük visszaesésével, ügyfélszám csökkenéssel, vagy akár a munkavállalóik munkaviszonyának megszüntetésével kellett szembenézniük.
Megannyi kérdésre keressük a választ ebben az időszakban:

tovább

Jelentősen szigorodó KATA szabályozás 2021-től

2020.07.24.

Az Országgyűlés elfogadta a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/10856. számú törvényjavaslatot. Az elfogadott törvény számos adótörvényt módosít több ponton is, így a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényt is. A kata jelentősen szigorodik.

tovább

Behajthatatlan követelések ÁFA-ja: itt az utolsó utáni esély

2020.07.22.

A 2016. január 1. előtti teljesítésű számlákra alapozott, behajtathatatlanná vált követelések áfájának visszatéríttetésére nyitva álló határidő nem járt le 2020. áprilisában. 2020. augusztus 10-ig még nyitott a pálya, visszaigényelhető a NAV-tól az elveszettnek hitt áfa.

tovább

Indul a Nemzeti Exportvédelmi Program első pályázata!

2020.07.20. Indul a Nemzeti Exportvédelmi Program első pályázata!

A Gazdaságvédelmi Akcióterv következő lépéseként a Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási keretösszeggel Nemzeti Exportvédelmi Programot indít, melynek elsőként megjelent konstrukciójában közel 2 milliárd forint keretösszeggel mikro-, kis-, közepes-és nagyvállalatok külpiacra lépését kívánja elősegíteni.

tovább

Nemcsak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás

2020.07.11.

Nem csak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás is bonyolítja, nehezíti a vállalkozók és a könyvelők munkáját július 1-től.Nem csak online számla, hanem számlaadat szolgáltatás is bonyolítja, nehezíti a vállalkozók és a könyvelők munkáját július 1-től. Minden befogadott számláról, melyből ÁFA-t kívánunk levonni, a tárgyidőszak ÁFA bevallásában tételesen adatot kell szolgáltatni!

tovább

Rövidül a számlázási határidő júliustól

2020.07.07.

Júliustól fontos változást jelent a pénzügyi adminisztrációban, hogy a számla kiállítására megszabott határidő a teljesítést követő 15 napról 8 napra rövidül. Vagyis júliustól a termékértékesítéshez, vagy szolgáltatásnyújtáshoz kapcsolódó számlákat hamarabb el kell készíteni, és kibocsátani a partnerek, vásárlók, megrendelők felé.

tovább

Egyéni vállalkozás nyilvántartása - Tájékoztató a 2020. július 1-jei változásokról

2020.07.03.

Elérhetőségek:
• Webes Ügysegéd
• Az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásának lekérdezőfelülete

tovább

A VOSZ sem ért egyet a kata-szabályok változásával

2020.07.02. A VOSZ sem ért egyet a kata-szabályok változásával

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint az adónem nagyban hozzájárult a feketegazdaság visszaszorulásához.
A több százezer legálisan működő kisvállalkozás érdekében mindenképpen meg kell tartani jelenlegi formájában a kisadózó vállalkozások tételes adóját - írta közleményében a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége.

tovább

Változások az új Széchenyi Kártya Programban

2020.06.16. Változások az új Széchenyi Kártya Programban

Óriási érdeklődés mellett napokon belül kibővül és módosul a kedvezményes új Széchenyi Kártya Program keretében adható hitelek feltételrendszere. Az új hitelek célja továbbra is a válság hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro-, kis-, és középvállalatok forráshoz juttatása.

tovább

Munkahelyteremtő bértámogatás

2020.06.07. Munkahelyteremtő bértámogatás

A munkaadók a járási hivatalokhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet, további fix 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglal-koztatási kötelezettség mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft havonta.

tovább