VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Jegybanki elemzés a GDP alakulásáról

2024.03.06. Jegybanki elemzés a GDP alakulásáról

Az elemzés az MNB Közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóságán készült, amit Baksay Gergely, a Közgazdasági és költségvetési elemzésekért felelős ügyvezető igazgató hagyott jóvá.

tovább

75 044 milliárd forint volt a GDP 2023-ban

2024.03.06. 75 044 milliárd forint volt a GDP 2023-ban

2023. IV. negyedévben a GDP volumene a nyers adatok szerint nem változott, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 0,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit – jelentette a KSH. A statisztikai hivatal közzétette a részletes IV. negyedévi, illetve a 2023 egészére vonatkozó adatokat is.

tovább

Jelentős kamatcsökkentést kérnek a Széchenyi Kártya Programban

2024.03.06. Jelentős kamatcsökkentést kérnek a Széchenyi Kártya Programban

A vállalkozók kérését meghallgatva és a csökkenő kamatkörnyezetre reagálva az eddigi 5 százalékról 3,5 százalékra javasolja csökkenteni a Széchenyi Kártya Program hiteleinek a kamatát a programot koordináló KAVOSZ Zrt. Az MNB adatai szerint a tavalyi első félévi 56% után a negyedik negyedévben is 41% volt a támogatott termékek aránya a kkv-hitelezésben, nem kis jelentősége lenne tehát egy ilyen lépésnek, aminek a lehetőségét már vizsgálja is a kormányzat.

tovább

Borsod-Abaúj-Zemplén együtt fejlődik az itt működő vállalkozásokkal

2024.03.06. Borsod-Abaúj-Zemplén együtt fejlődik az itt működő vállalkozásokkal

Borsod-Abaúj-Zemplén gazdasági szereplői fontos szerepet töltenek be a vármegyei települések, valamint az ott lakók és dolgozók életében - hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei szervezetének fórumán.

tovább

Az egységes uniós társaságiadó-rendszer halasztását kérik

2024.03.05. Az egységes uniós társaságiadó-rendszer halasztását kérik

Az egységes uniós társaságiadó-rendszer elfogadásának halasztása mellett érvel több üzleti szereplő is, mivel szerintük túl sok még a nyitott kérdés. A vállalkozások nem szeretnének kibújni a szabályozás alól, de azt gondolják, hogy előbb a részletszabályokat kellene tisztázni az új rendszer bevezetéséhez – mondja a Deloitte Magyarország szakértője.

tovább

Idéntől plusz egy hónap van a gépjárműadó befizetésére

2024.03.05. Idéntől plusz egy hónap van a gépjárműadó befizetésére

Március elején érkeznek a NAV a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai. Több mint ötmillió jármű után – március 15-e helyett – 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az adót, amelyről az idén mindenki határozatot kap a befizetési határidő változása miatt.

tovább

Orbán Viktor: őrködni kell négy józan paraszti megfontolás fölött

2024.03.05. Orbán Viktor: őrködni kell négy józan paraszti megfontolás fölött

Adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei – hangsúlyozta a miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, március 4-i gazdasági évnyitó rendezvényen, amelyen beszédet mondott Parragh László kamarai elnök, Varga Mihály pénzügy- és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is.

tovább

A kriptoeszközök adózása

2024.03.04. A kriptoeszközök adózása

A tavalyi drámai árfolyamingadozások után az utóbbi időben jelentősen emelkedtek a legismertebb kriptoeszközök árfolyamai, így számos magyar magánszemély realizálhatott nyereséget vagy akár komoly veszteséget is. A 2023. évi Szja-bevallási határidőhöz közeledve a Grant Thornton feleleveníti a kriptoeszközök magyarországi adózási szabályait.

tovább

Tovább csökkent az infláció az eurózónában

2024.03.04. Tovább csökkent az infláció az eurózónában

Az Eurostat gyorsbecslése szerint a decemberi 2,9 és a januári 2,8 százalék után 2024. februárban 2,6 százalékra csökkent az éves infláció az euróövezetben.

tovább

Növényvédő szerek drónos kijuttatásának kérelmezése

2024.03.04. Növényvédő szerek drónos kijuttatásának kérelmezése

Az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett a Nébih munkatársaihoz annak kapcsán, hogy ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal történő kijuttatásra. A Nébih összegyűjtötte a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

tovább