voszborsod

Híreink

Digitális önkormányzat: már nem álom a sorban állás nélküli ügyintézés

2019.08.18. Digitális önkormányzat: már nem álom a sorban állás nélküli ügyintézés

Országossá vált az önkormányzati online ügyintézés, így pár kattintással már 150-nél is több különféle közigazgatási ügy indítható, illetve követhető egyszerűen nyomon

tovább

Biztonsági öv nélkül száguldozunk az internetes sztrádán

2019.08.18. Biztonsági öv nélkül száguldozunk az internetes sztrádán

Az interneten vásárlók között többségben vannak a készpénzmentes fizetési módokat preferálók, ám az online vásárlás biztonságosságában saját felelősségét még csak kevés felhasználó látja.

tovább

Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

2019.08.18. Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

A betegségek sajnos nincsenek tekintettel a nyaralásra, ezért fontos, hogy európai utazásunk során megkapjuk a szükséges egészségügyi ellátást. Ebben segít az egészségbiztosítási kártya.

tovább

Családi vállalkozások: rövidtávú kihívások vs. hosszútávú vízió

2019.08.18.

Azok a tulajdonosok, akik épp a következő generációnak tervezik átadni a kontrollt, közvetlen, személyes nyomás alatt állnak a vállalat és a család hosszú távú jövője és a napi ügyekben rejlő lehetőségek szorításában.

tovább

További 3,5 milliárd munkahelyteremtésre

2019.08.04.

Újabb 3,5 milliárd forint munkahelyteremtő támogatásra pályázhatnak augusztustól a mikro-, kis- és középvállalkozások, a pénzből 1500 új álláshely is létrejöhet Magyarországon – jelentette be Varga Mihály.

tovább

Szocho-csökkentés: amire a vállalkozásoknak figyelniük kell

2019.07.12. Szocho-csökkentés: amire a vállalkozásoknak figyelniük kell

A 2019. július 1-től hatályba lépett új Szocho tv. alapvetően az eho integrációjával és a kedvezményrendszer átalakításával hozott újat a korábbi szabályozáshoz képest, az adókulcs évközi csökkenése pedig olcsóbbá teszi a munkaerő foglalkoztatását.

tovább

A gazdaságvédelmi akciótervben a VOSZ javaslatai is megjelennek

2019.06.23.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tagjainak javaslatai is megjelennek a kormány gazdasági stratégiájában – mondta az Üzletem.hu-nak Ádám Imre, a szervezet alelnöke.
A május végén bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv több intézkedésében is megjelennek a VOSZ által képviselt vállalkozások javaslatai.

tovább

VOSZ küldöttgyűlés: a vállalkozói érdek az első!

2019.05.18. VOSZ küldöttgyűlés: a vállalkozói érdek az első!

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megtartotta éves rendes küldöttgyűlését. Tolnay Tibor, a szövetség tavaly megválasztott elnöke elsőként Demján Sándor egy évvel ezelőtti elvesztéséről emlékezett meg, méltatva a vállalkozói közösség erejét és összetartását, amely lehetővé teszi a szövetség további működését.

tovább

Újra indul az energiahatékonysági pályázat vállalkozásoknak

2019.05.04. Újra indul az energiahatékonysági pályázat vállalkozásoknak

Hamarosan megjelenik a GINOP-4.1.4-19 "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című felhívás, amelyre támogatási kérelmet mikro- kis- és középvállalkozások nyújthatnak be. A pályázat keretében minimum 3 millió Ft, maximum 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni.

tovább

Új kutatás-fejlesztési pályázat várható hamarosan

2019.05.04. Új kutatás-fejlesztési pályázat várható hamarosan

Társadalmi egyeztetésen a 45 milliárd forintos keretösszegű 2019-1.1.1-PIACI KFI - "Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása" című pályázati felhívás, melynek keretében vállalkozások piacképes termék, technológia vagy szolgáltatás-fejlesztése kerül támogatásra.

tovább